SYDNEY, Australia, June 07, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Ai-Media, peneraju dalam penyelesaian kapsyen langsung, transkripsi dan penterjemahan pacuan teknologi, teruja untuk mengumumkan penyertaannya di BroadcastAsia di Singapura, yang akan memperkenalkan penyelesaian perintis kapsyen automatik LEXI 3.0 kepada pasaran Asia.

Sebelum ini penyelesaian tersebut dilancarkan di pasaran Amerika Utara di NAB Show 2023, LEXI 3.0 ialah versi baharu dan dipertingkatkan bagi penyelesaian kapsyen automatik utama Ai-Media. Dikuasakan dengan AI, LEXI 3.0 ialah penyelesaian kapsyen automatik yang paling tepat dan termaju di dunia, memberikan hasil yang menyaingi kapsyen manusia dengan kos yang sedikit.

Semasa BroadcastAsia, Ai-Media juga akan mempamerkan rangkaian komprehensif teknologi kapsyennya yang menawarkan integrasi yang lancar dengan LEXI 3.0. Antara produk yang diketengahkan ialah LEXI Viewer baharu, peranti HD-SDI inovatif yang memperkasakan penganjur acara untuk meningkatkan kebolehcapaian dengan mudah dengan menstrim kapsyen ke atas paparan di tempat.

Selain itu, Ai-Media akan menyerlahkan rangkaian pengekod kapsyennya yang memastikan pengedaran audio dan video berkualiti tinggi melalui Rangkaian Awan iCap, rangkaian penghantaran kapsyen yang terbesar dan paling selamat di dunia. Ini termasuk iCap Alta, pengekod IP terkemuka industri penyiaran yang menyediakan aliran kerja maya yang cekap untuk MPEG-TS dan SMPTE-2110. Ai-Media juga akan mempamerkan iCap Encode Pro, pengekod HD-SDI yang dipercayai oleh rangkaian TV utama di seluruh dunia yang menawarkan kos operasi rendah & paparan kependaman rendah.

BroadcastAsia akan berlangsung dari 7 hingga 9 Jun di Singapore EXPO di Singapura. Para hadirin boleh berjumpa dengan pasukan media Ai-Media dan menemukan rangkaian penyelesaian kapsyen siaran hujung ke hujungnya di reruai 6C3-08 di Dewan 6.

Ketua Pegawai Jualan Ai-Media, James Ward berkata:

Kami sangat teruja untuk melancarkan LEXI 3.0 kepada pasaran APAC. Teknologi yang dikuasakan AI mencipta kecekapan operasi dan penjimatan kos merentas banyak industri dan dengan Lexi 3.0 ia malah tetap sama. LEXI 3.0 secara konsisten memberikan ketepatan lebih 98%, memenuhi semua keperluan kawal selia global, membolehkan pelanggan meningkatkan jangkauan mereka dan mempunyai penjimatan kos sekitar 80% berbanding kapsyen manusia. Kami juga dapat memanfaatkan pengalaman penyiaran berdekad-dekad kami untuk memastikan penyelesaian kapsyen kami saling beroperasi merentas aliran kerja, piawaian video dan wilayah yang berbeza.

Perihal Ai-Media

Ditubuhkan di Australia pada tahun 2003, syarikat teknologi Ai-Media ialah peneraju global dalam penyediaan penyelesaian kapsyen, transkripsi dan penterjemahan secara langsung dan rakaman yang berkualiti tinggi. Syarikat itu membantu bukan sahaja penyiar, perusahaan dan agensi kerajaan terkemuka dalam dunia dalam memastikan ketepatan tinggi, kapsyen selamat dan kos efektif melalui penyelesaian kapsyen automatik LEXI yang dikuasakan AI. Kapsyen LEXI dihantar kepada berjuta-juta skrin di seluruh dunia melalui rangkaian pengekod kapsyen Ai-Media dan Rangkaian Awan iCap – rangkaian penghantaran kapsyen terbesar dan paling selamat di dunia. Pada peringkat global, Ai-Media menyampaikan 8 juta minit media siaran langsung dan rakaman setiap bulan. Ai-Media berdagang di Bursa Saham Australia (AIM). Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati Ai-Media.tv.

Foto yang dilampirkan bersama pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/6e38de26-79b3-4f7f-b87b-cbf1939dc24a