SYDNEY, Australia, May 04, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Ai-Media, Ai-Media, peneraju global dalam penyelesaian kapsyen profesional, berbesar hati untuk mengumumkan pelancaran LEXI 3.0, versi baharu dan dipertingkatkan bagi penyelesaian kapsyen langsung perdananya. Dengan peningkatan termaju dan ciri baharu, LEXI 3.0 ialah penyelesaian kapsyen automatik yang paling tepat dan termaju di dunia, memberikan hasil yang menyaingi kapsyen manusia dengan kos yang sedikit.

Audit bebas mengesahkan bahawa LEXI 3.0 secara konsisten menyampaikan hasil dengan 35% lebih sedikit ralat pengecaman, pemformatan dan tanda baca berbanding versi sebelumnya.

Secara kritikal, LEXI 3.0 memperkenalkan ciri automatik baharu, termasuk pengenalan pembesar suara dan peletakan kapsyen AI-powered untuk mengelakkan gangguan pada skrin. Purata hasil kualiti telah meningkat dengan ketara daripada 98.2% kepada 98.7% NER dengan keluaran ini.

LEXI 3.0 ialah penyelesaian atas permintaan berpatutan yang sesuai untuk kapsyen langsung pelbagai jenis kandungan – daripada siaran TV linear, OTT, Sukan Langsung dan strim langsung, kepada mesyuarat, acara, kuliah dan banyak lagi.

Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Ai-Media, Tony Abrahams, berkata:

“Setelah 20 tahun melalui pembikinan, kami akhirnya berjaya memecah kehebatan untuk menjadikan kapsyen automatik secara langsung menjadi kenyataan. LEXI 3.0 ialah pengubah permainan. Kami melihat penggunaan kapsyen automatik semakin pantas yang didorong oleh peningkatan ketara dalam kualiti, pengurangan kependaman dan keluaran ciri AI baharu yang sebelum ini memerlukan campur tangan manual, seperti perubahan pembesar suara dan peletakan kapsyen untuk tidak mengaburkan visual yang penting.

“LEXI 3.0 tersedia serta-merta untuk pelanggan Ai-Media yang sedia ada tanpa kos tambahan dan dihantar dengan mana-mana Pengekod iCap (perkakasan, Alta dan Falcon) yang disambungkan kepada Rangkaian Awan iCap Ai-Media.”

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai LEXI 3.0, klik disini.

Mengenai Ai-Media

Ditubuhkan di Australia pada tahun 2003, syarikat teknologi Ai-Media ialah peneraju global dalam penyediaan penyelesaian kapsyen, transkripsi dan terjemahan secara langsung dan rakaman yang berkualiti tinggi. Syarikat itu membantu penyiar, perusahaan dan agensi kerajaan terkemuka dunia memastikan ketepatan yang tinggi, kapsyen selamat dan kos efektif melalui penyelesaian kapsyen automatik LEXI yang dikuasakan AI dan rangkaian perkakasan kapsyen hujung ke hujung. Di seluruh dunia, teknologi Ai-Media menyampaikan 7 juta minit kandungan media secara langsung dan dirakam, acara dalam talian dan strim web setiap bulan. Ai-Media (ASX: AIM) memulakan dagangan di ASX pada 15 September 2020. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Ai-Media sila lawati Ai-Media.tv.

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0907bea0-b62d-4701-9a16-a712c101c4fe