Anwar bayang rundingan dengan MUDA positif

Anwar bayang rundingan dengan MUDA positif

bhnews@bh.com.my

JOHOR BAHRU: Datuk Seri Anwar Ibrahim membayangkan rundingan berkaitan kerusi antara PKR dan Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor akan positif.

Pengerusi Pakatan Harapan (PH) yang juga Presiden PKR itu berkata PKR masih menunggu maklum balas MUDA dalam hal itu.

Katanya, PKR dan Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai masalah untuk membantu calon MUDA menenangi kerusi yang ditandingi atas semangat manifesto yang sama.

“Jadi kita tunggu maklum balas MUDA, saya percaya Insya-Allah (hasil) akan positif,” katanya ketika berucap ketika Pelancaran Jentera Pilihanraya Negeri (PRN) PKR di Skudai di sini malam ini.

Rundingan tiga kerusi DUN antara MUDA dan PKR dilaporkan belum dapat dimuktamadkan sehingga ini. PKR mengumumkan akan bertanding di 20 kerusi.

Yang turut hadir, Pengarah Pilihanraya Pusat PKR, Fuziah Salleh dan Pengarah Pilihanraya Negeri Johor Syed Ibrahim Syed Noh.

Dalam pada itu, Anwar berkata, isu penggunaan logo PKR tidak menjejaskan hubungannya dengan rakan komponen dalam PH.

“Dengan logo keadilan tidak jejas hubungan dengan PKR dan AMANAH dalam PH.

“Memang terdapat rundingan awal pembahagian kerusi DUN, inilah kali pertama dalam ingatan saya saya dimaklumkan kita capai persetujuan di antara tiga parti seperti kita capai persetujuan seperti di negeri Johor.

“Ini maknanya hubungan baik kita walau kita kekal logo kita, oleh demikian kita bertanggungjawab untuk bantu rakan kita kita dalam PH untuk capai kemenangan,” katanya.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top