“Babak Intim Dalam Drama, Filem Sebenarnya Tak Perlu Pun”

“Babak Intim Dalam Drama, Filem Sebenarnya Tak Perlu Pun”

Pelakon Aiman Hakim Ridza berpendapat babak intim dalam mana-mana karya tidak perlu dipaparkan lebih-lebih lagi di negara Asia.

Memetik Oh Bulan, Aiman berkata penonton kini sudah semakin bijak untuk mentaksir jalan cerita yang cuba disampaikan dalam sesebuah karya.

BACA: Kongsi Gambar Cium Mulut Isteri, Netizen Tegur Aiman Hakim

“Saya rasa babak intim dalam mana-mana naskhah sebenarnya tidak perlu pun terutama di negara asia. Kalau di Hollywood pun sebenarnya tak perlu.

“Saya rasa bila angkat kain dan tunjuk kaki pun, orang dah faham apa benda yang nak jadi,” katanya.

Sementara itu, Aiman berkata dia terima dengan hati terbuka apabila ditanya mengenai tindakan pelakon Indonesia, Whulandry Herman meminta izin isterinya, Zahirah MacWilson sebelum berlakon bersama.

“Kalau Whulan rasa apa yang dilakukan itu baik untuknya, saya okey. Di set penggambaran juga kami profesional.

“Ya ada babak romantis tetapi masih ada batasan. Tiada babak terlalu intim pun antara saya dengan Whulan dalam drama ini, cuma untuk kesinambungan bagi plot cerita,” katanya.

Sumber: Oh Bulan


Scroll to Top