Bapa awak pejuang, saya sayang awak: Ivanka Trump

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

USA: Anak perempuannya Ivanka Trump tweet menginginkan pemulihan cepat kepada Presiden AS Donald Trump, yang dimasukkan ke hospital dengan penyakit jantung koronari. Presiden A.S. kini dirawat di Bethesda Walter Reed Military Hospital di Maryland.

Rumah Putih mengatakan bahawa Trump harus menghabiskan beberapa hari di hospital dengan jangkitan korona. Doktor menggunakan ubat eksperimen untuk rawatannya.

Ivanka menulis tweet setelah sakit ayahnya, ‘Anda adalah pejuang dan anda akan mengalahkannya. Saya sayang ayah. ‘

Dalam tweet lain, Ivanka berkata, “Tidak ada yang dapat menghentikan seorang lelaki yang bekerja tanpa kenal lelah untuk rakyat Amerika.”

Sementara itu, dalam sebuah video yang disiarkan di Twitter, Trump berkata, “Saya rasa saya baik-baik saja. Tetapi adakah semuanya baik-baik saja; Anda perlu melakukan beberapa ujian untuk memastikannya. Wanita Pertama juga sangat baik. Terima kasih banyak – banyak. ‘

Trump telah dimasukkan ke kamar presiden hospital. Sebagai langkah berjaga-jaga, Trump akan menjalankan tugasnya dari sana dalam beberapa hari ke depan, kata setiausaha akhbarnya Kylie McNanny.

Saman ini disimpan untuk pemeriksaan tahunan Presiden Amerika Syarikat. “Walaupun terdapat gejala ringan, presiden bersemangat dan bekerja seharian,” kata McNani.

Malay News
International Desk