• CertiK ialah syarikat audit kontrak pintar dan keselamatan Web3 yang terkemuka, dengan kira-kira 70% bahagian pasaran daripada 500 projek teraudit CoinMarketCap teratas.
  • Penyepaduan Skor Kepercayaan CertiK ke dalam CoinMarketCap adalah satu lonjakan ke hadapan untuk keselamatan dan ketelusan merentas industri Web3.

New York, New York, May 18, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) —  CertiK, firma keselamatan terkemuka Web3, dengan bangganya mengumumkan penyepaduan Skor Keselamatannya ke dalam CoinMarketCap, platform yang paling banyak digunakan untuk menentukan kedudukan dan menemui mata wang kripto.

Skor Keselamatan CertiK menyenaraikan projek berdasarkan set metrik keselamatan yang komprehensif, membolehkan pengguna menilai keselamatan projek dengan mudah sepintas lalu. Dengan menilai faktor seperti kod kontrak pintar, audit kod dan latar belakang pasukan pembangun, Skor Keselamatan ialah tambahan yang hebat kepada kit alat pelabur yang rajin.

Sejak dilancarkan pada 2013, CoinMarketCap telah memantapkan dirinya sebagai platform utama untuk menjejaki harga, permodalan pasaran, volum dagangan dan statistik mata wang kripto yang lain. CoinMarketCap ialah pelabuhan panggilan pertama untuk ramai peserta ke dunia crypto, dan dengan rangkaian sumber pendidikan dan teknikal yang sentiasa berkembang, ia kekal sebagai alat yang sangat diperlukan untuk semua pengguna dan pelabur. CertiK telah mengaudit lebih 70% daripada 500 projek Web3 teratas seperti yang disenaraikan oleh CoinMarketCap.

“Dengan lebih daripada $3.7 bilion nilai yang disalirkan daripada platform dan pengguna Web3 pada 2022, keselamatan yang tidak mencukupi kekal sebagai ancaman wujud kepada industri,” kata pengasas bersama CertiK Prof. Ronghui Gu. “Dengan meletakkan keselamatan di hadapan dan tengah dengan penyepaduan Skor Keselamatan ini, CertiK dan CoinMarketCap bergabung tenaga untuk membawa ketelusan dan kepercayaan di sekitar projek web3.. Projek yang mengambil serius keselamatan boleh menggunakan Skor Keselamatan mereka sebagai bukti fakta.””

Pengguna dan pelabur kini mempunyai alat yang berkuasa untuk membantu mereka menilai keselamatan projek Web3. Proses usaha wajar haruslah selengkap mungkin, dan penyepaduan Skor Keselamatan CertiK ke dalam CoinMarketCap memudahkan untuk mengenal pasti projek yang memahami kepentingan keselamatan untuk masa depan projek mereka dan komuniti mereka.

CertiK berada dalam misi untuk meningkatkan standard keselamatan dan ketelusan dalam Web3, dan perkongsian dengan CoinMarketCap ini merupakan langkah utama ke arah ekosistem yang lebih selamat dan terbuka.

Mengenai CertiK
CertiK ialah perintis dalam keselamatan blockchain, memanfaatkan teknologi AI terbaik dalam kelasnya dan semakan manual pakar untuk melindungi dan memantau protokol blockchain dan kontrak pintar. Diasaskan pada 2018 oleh profesor dari Universiti Yale dan Universiti Columbia, CertiK menjamin dunia Web3, dengan menggunakan inovasi termaju dari akademia kepada perusahaan, membolehkan aplikasi kritikal misi skala dengan keselamatan dan ketepatan.
www.certik.com

Mengenai CoinMarketCap
CoinMarketCap ialah tapak web penjejakan harga yang paling banyak dirujuk di dunia untuk aset crypto dalam ruang mata wang kripto yang berkembang pesat. Misinya adalah untuk menjadikan crypto boleh ditemui dan cekap di peringkat global dengan memperkasakan pengguna runcit dengan maklumat yang tidak berat sebelah, berkualiti tinggi dan tepat untuk membuat kesimpulan termaklum mereka sendiri.
www.coinmarketcap.com