MONTRÉAL, May 12, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Goldstar Minerals Inc. (“Goldstar” atau “Corporation”) (TSX-V: GDM) telah menandatangani Perjanjian Pembelian dan Jualan ( “Perjanjian”) untuk pemerolehan 8 tuntutan (“Projek IMV”) yang terletak di wilayah Montérégie di selatan Quebec. Tuntutan itu meliputi kawasan seluas lebih kurang 481.05 hektar (4.81 km2).

Perjanjian yang bertarikh 27 Januari 2023 memperuntukkan perkara berikut:

Nama Perbadanan akan ditukar kepada Green Mining Innovation, simbol perdagangan akan menjadi GMI, dan Perbadanan akan menggunakan pendekatan ekologi, inovatif dan mesra alam untuk bekerja.

Dalam urus niaga yang tulus, Perbadanan akan mengeluarkan 18 juta syer kepada pemilik semasa (“Pemilik”) Projek IMV pada harga anggapan $0.08 sesaham dan akan membayar syer yuran pencari sebanyak 5% bersamaan dengan 900,000 syer.

Perbadanan akan meneruskan tawaran persendirian bukan broker untuk $500,000 terdiri daripada 8,333,333 unit, pada harga CDN $0.06 seunit. Setiap unit akan terdiri daripada satu syer biasa dan satu waran belian di mana setiap waran akan melayakkan pemegangnya untuk melanggan satu syer biasa tambahan pada harga pelaksanaan CDN $0.12 pada bila-bila masa sehingga dua tahun selepas ditutup.

Waran akan memperuntukkan fasal mempercepat jika syer didagangkan melebihi harga yang ditetapkan selama lebih daripada 20 hari berturut-turut. Berkenaan dengan langganan yang berasal daripada perantara yang berkelayakan, Syarikat boleh membayar secara tunai yuran bersamaan 7% daripada jumlah yang dilanggan.

Penggunaan perolehan tawaran persendirian adalah untuk perbelanjaan transaksi (yuran bursa saham, yuran guaman, yuran perunding geologi) dan untuk perbelanjaan penerokaan yang akan ditanggung pada Projek IMV Perbadanan. Tawaran persendirian tidak akan menjadi Transaksi Pihak Berkaitan dan Pemilik tidak akan mengambil bahagian dalam tawaran tersebut.

Pemilik Projek IMV akan mempunyai 3 wakil dalam lembaga pengarah Perbadanan, iaitu individu berikut:

En. André Gagné, En. Jacques Tremblay dan En. Daniel Routhier. Pada waktu penutupan, En. Gagné akan menjadi Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif dan En. Tremblay akan menjadi COO, Ketua Pegawai Operasi.

ANDRÉ GAGNÉ

Encik Gagné bertindak sebagai pakar pemulihan untuk semua jenis perniagaan, dalam pelbagai sektor perniagaan. Kualiti hebat beliau sebagai pengurus dan perunding adalah berdasarkan pendekatan inklusif yang bertujuan untuk mencapai keseimbangan dan permuafakatan antara pihak yang terlibat. Pada akhir rundingan, beliau membentangkan strategi Pemasaran berdasarkan strategi komunikasi PEB yang akan memberi manfaat kepada semua yang terlibat dalam rundingan tersebut.

En. Gagné mempunyai pengalaman lebih daripada 15 tahun dalam industri perlombongan global, setelah memegang jawatan pengurusan kanan dalam sektor ini. Sebagai Ketua Pegawai Eksekutif / PDG Komet Resources Africa dari tahun 2013 hingga 2019, beliau mengetuai usaha untuk mengukuhkan kedudukan strategik syarikat dan pembukaan semula lombong bawah tanah Guiro di Burkina Faso. Sebelum menyertai Komet Resources Africa, Encik Gagné ialah Ketua Pegawai Eksekutif / PDG Robex Inc. dari tahun 2008 hingga 2013. Selepas penstrukturan semula syarikat itu, beliau turut melancarkan projek lombong Nampala di Mali, yang pada masa ini menghasilkan lebih daripada 40,000 auns emas setahun.

Beliau ialah ahli perniagaan yang diiktiraf yang telah, setakat ini, menjalankan lebih daripada 20 pembiayaan syarikat, dengan nilai keseluruhan melebihi 44 juta dolar wang tunai di pasaran saham. En. Gagné belajar dalam Hal Ehwal Pengguna di Universiti Laval di bandar Quebec

JACQUES TREMBLAY

En Tremblay ialah seorang jurutera perlombongan yang berkelulusan dari Universiti Laval yang memiliki pengalaman lebih 40 tahun dalam pembangunan projek dan pengurusan operasi lombong, termasuk 20 tahun di Afrika Barat.

Jacques pernah berkhidmat dengan Solutions BF sebagai perunding perlombongan yang terlibat dalam projek di Burkina Faso, Guinea dan Mali. Sebelum ini Jacques ialah Ketua Pegawai Operasi untuk KOMET Resources di Burkina Faso, Ketua Pegawai Operasi untuk ArcelorMittal Mining di Algeria, Pengurus Projek-Afrika Barat untuk Kontrak Dumas dan Pengarah Penyelenggaraan Operasi untuk Nordgold di Burkina Faso dan Pengurus Besar untuk lombong bawah tanah Kamoto untuk Glencore di RDC.

DANIEL ROUTHIER

Selama 30 tahun, En. Daniel Routhier, kontraktor elektrik pembinaan dan alam sekitar, telah menjadi pemilik dan pengarah DANPLEX Inc., yang mempunyai 25 pekerja dan pakar dalam elektrik pembinaan. Beliau telah membangunkan kepakaran keusahawanan yang luas dalam bidang ini, merangkumi pelbagai aspek seperti reka bentuk, pemasangan dan penyelenggaraan sistem elektrik, kesan alam sekitar pemasangan, pembuatan peralatan di tapak dan rangkaian komunikasi.

Syarikat itu juga mempunyai banyak pengalaman dalam sumber perlombongan, setelah bekerja untuk syarikat seperti Rio Tinto, Agnico Eagle, Suncor, Osisko, Stornoway Diamonds, ArcelorMittal, serta Hydro-Québec di James Bay dan di Quebec Utara raya.

En. Jacques Marchand, jurutera perunding dalam bidang geologi, telah menyediakan memorandum geologi mengenai lapan tuntutan perlombongan yang terdiri daripada Projek IMV. Laporan asal bertarikh 8 Mac dan 18 Mac 2023 dalam bahasa Perancis dan terjemahan boleh dirujuk di bawah.

dokumen 8 Mac https://greenmininginnovation.ca/wp-content/uploads/2023/04/Rp-JM-TSX_en_4.4.23.pdf

dokumen 8 Mac
https://greenmininginnovation.ca/wp-content/uploads/2023/04/Rp.a-JM-TSX.q_en _4.4.23.pdf

Laporan geologi mengenai kawasan sekitar yang tersedia dari SIGEOM juga boleh dirujuk di bawah.

dokumen 5 April 2013
https://greenmininginnovation.ca/wp-content/uploads/2023/04/Rap1_Charbonneau_eng_2013_43-101_GM68021.pdf

Pinjaman tanpa faedah sebanyak $328,000 yang disediakan oleh pemegang saham Perbadanan akan ditukarkan kepada saham (bukan unit) pada harga yang akan ditentukan selepas perdagangan dimulakan semula. Oleh kerana urus niaga ini adalah urus niaga pihak berkaitan di bawah Instrumen Pelbagai Hala 61-101 – Perlindungan Pemegang Keselamatan Minoriti dalam Urus Niaga Khas – (“MI 61-101” ) Perbadanan akan bergantung kepada pengecualian daripada penilaian rasmi dan keperluan kelulusan pemegang saham minoriti bagi MI 61-101.

Perbadanan juga bercadang untuk meneruskan kerja-kerja penerokaan ke atas hartanah lain:

Fortune (Semenanjung Gaspé), Panache North (Tasik Windfall) dan Putera (Newfoundland).

Penutupan adalah tertakluk kepada kelulusan peraturan.

Penyambungan semula dagangan dijangka berlaku pada atau kira-kira 15 Mei 2023.

 Web  Newsletter Facebook   YouTube  LinkedIn

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
David Crevier
Pengerusi
Telefon: 514-949-6820
dcrevier@goldstarminerals.com

André Gagné
Ketua Pegawai Eksekutif Green Mining Innovation
Telefon : 581-983-6815
CEO@greenmininginnovation.ca

TSX Venture Exchange mahu pun Pembekal Perkhidmatan Peraturannya (sebagaimana istilah itu ditakrifkan dalam dasar TSX Venture Exchange) menerima tanggungjawab untuk kecukupan atau ketepatan keluaran ini. Siaran berita ini mungkin mengandungi kenyataan yang berpandangan ke hadapan. Kenyataan ini adalah berdasarkan jangkaan dan andaian semasa yang tertakluk kepada risiko dan ketidaktentuan. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material kerana faktor yang dibincangkan dalam bahagian perbincangan pengurusan dan analisis bagi penyata kewangan interim dan terbaharu kami tahunan atau laporan dan pemfailan lain dengan TSX Venture Exchange dan peraturan sekuriti Kanada yang berkenaan. Kami tidak mengambil sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan yang berpandangan ke hadapan, kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang yang berkenaan.