India jadi lauk Harimau Malaya

India jadi lauk Harimau Malaya

Arif Aiman (kanan) dan Faisal turut meledak gol ketika aksi bertemu India. – FOTO: FB FAM

HARIMAU Malaya melangkah dengan penuh bergaya ke perlawanan akhir selepas menundukkan India 4-2 dalam aksi Pestabola Merdeka di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada Jumaat.

Skuad kendalian Kim Pan-gon itu mempamerkan permainan agresif sebaik perlawanan dimulakan sekali gus memerangkap taktikal yang mahu direncanakan The Blue Tigers.

Harimau Malaya tidak menunggu lama untuk membuka tirai jaringan pada minit ketujuh melalui pemain pertahanan, Dion Cools yang memanfaatkan keadaan kucar kacir di hadapan gol India sebelum dia melepaskan rembatan menewaskan Gurpreet Singh Sandhu.

Bagaimanapun, pasukan di ranking ke-102 dunia itu kembali menyamakan kedudukan lima minit kemudian menerusi Mahesh Singh Sandhu.

Scroll to Top