Influencer merasa pakai ‘ros besar’ Aina Abdul lepas parodi guna plastik sampah

source_img
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Fesyen yang digayakan penyanyi wanita, Aina Abdul pada red carpet Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian (ABPBH) 34 tempoh hari semestinya masih diingati oleh ramai peminat industri seni Tanah Air.

Mana tidaknya, Aina dengan berani tampil berbusana hitam dengan hijab seakan-akan sekuntum bunga mawar besar yang sarat dengan simbolik.

Namun, disebabkan fesyen peliknya itu, ramai juga yang telah memparodikan gaya tersebut sehingga mendapat perhatian di media sosial.

Antara yang tampil dengan fesyen mirip penyanyi lagi Semalam ini adalah seorang influencer yang dikenali sebagai Nursyafiqnaser apabila menggayakan ‘mawar hitam’ di bahagian kepala ketika menghadiri Kuala Lumpur Fasion Award (KLFA) 2021.

@nursyafiqnaser

#CapCut Guys i made it 😱🔥🔥 applause to my housemate too for helping me 😘😘 sumpah tak expect! @harithbinhusnan @khai_rul25 #fyp #fashion #KLFA

♬ Gustav Mixes – Mya❣️

Menerusi video yang dimuat naik di TikTok, Nursyafiqnaser pada awalnya telah membuat parodi dengan memakai plastik sampah yang seakan pakaian Aina di ABPBH.

Jadi, ketika diundang ke KLFA, dia mengambil keputusan menggayakan pakaian yang hampir sama namun versi lelaki di red carpet.

Perkongsian influencer tersebut menjadi perhatian ramai dan rata-rata daripada mereka berasa terhibur dengan fesyen yang digunakan.

Mereka juga turut berseloroh dengan mengakui ros besar di kepalanya persis gaya Aina Abdul semasa red carpet ABPBH tempoh hari.

 

Sumber:  TikTok @nursyafiqnaser