Isteri-isteri gaduh? Zainal Abidin sibuk, belum bersedia beri sebarang kenyataan

Isteri-isteri gaduh? Zainal Abidin sibuk, belum bersedia beri sebarang kenyataan

Sejak beberapa hari lalu, panas di media sosial berhubung insiden pergaduhan isteri-isteri bekas jurulatih bola sepak kebangsaan, Datuk Zainal Abidin Hassan di sebuah restoran mamak di Seksyen 9, Shah Alam pada Isnin pagi.

Pun begitu, kedua-dua pihak baik mengambil tindakan untuk berdiam diri daripada mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung kejadian berkenaan walaupun ada segelintir ahli keluarga menyuarakan pandangan.

Memetik laporan Kosmo! Online, bekas ketua jurulatih kelab bola sepak Penang F.C berkata, jadualnya sangat sibuk buat masa sekarang selain belum bersedia nak bersedia memberi sebarang kenyataan.

“Maaf, saya belum bersedia nak beri sebarang kenyataan,”ujarnya.

Dalam pada itu, Zainal yang juga bekas pemain bola sepak terkenal era 80-an dan 90-an meminta media untuk menelefonnya semula pada keesokan harinya.

“Saya sangat sibuk sekarang. Hubungi saya esok lusa, insya-Allah,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online kelmarin.

Difahamkan, Zainal terus menamatkan panggilan selain tidak membalas sebarang pesanan yang ditinggalkan dalam aplikasi WhatsApp. Mungkin benar-benar sibuk dan mahukan privasi bagi menyelesaikan masalah yang berlaku secara peribadi.

Apa-apa pun, diharapkan agar salah faham ini dapat diselesaikan dengan baik tanpa melibatkan sebarang pergaduhan semua pihak.

Terdahulu, nama Zainal menjadi bualan ramai apabila dia berkahwin kali kedua sedangkan masih bergelar suami kepada isteri pertama. Lebih mencuri tumpuan apabila isteri keduanya merupakan Fyna Jebat iaitu adik kepada penyanyi, Ayda Jebat.

Apa yang membuatkan ia ‘panas’ apabila pergaduhan yang berlaku baru-baru ini adalah kerana isteri pertama marah kepada Fyna kerana telah berkahwin dengan suaminya tanpa pengetahuan dirinya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan (gaduh gempar) dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil (AKK) (Kelakuan tidak senonoh di tempat awam).

Sumber: Kosmo! Online (Mohd. Haikal Isa)