BROOKLYN, N.Y., Sept. 14, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — AI-Media, peneraju dalam penyelesaian kapsyen langsung & sari kata, transkripsi dan terjemahan yang dipacu teknologi, teruja untuk mengumumkan kehadirannya di Pameran IBC 2023 yang dijadualkan berlangsung dari 15hb hingga 18hb September di Amsterdam, NE. Acara itu menjanjikan perhimpunan pakar industri, pemimpin pemikiran dan syarikat inovatif dalam sektor penyiaran dan teknologi media.

Sebagai peneraju global dalam kapsyen dan sari kata untuk industri penyiaran, AI-Media berbangga menjadi sebahagian daripada acara yang berpengaruh ini. Ketua Pegawai Jualan kami, James Ward, akan mengetuai delegasi dan mewakili komitmen kami terhadap kecemerlangan dalam menyampaikan penyelesaian termaju kepada pelanggan dan rakan kongsi kami.

Ketua Pegawai Jualan AI-Media, James Ward berkata:

“Kami gembira dapat menyertai pameran IBC sekali lagi. Pameran dagangan ini adalah platform yang luar biasa untuk kami mempamerkan inovasi terbaharu kami dan menunjukkan cara kami terus melampaui sempadan perkara yang mungkin ada dalam industri penyiaran. Kami teruja untuk melibatkan diri dengan peneraju industri, pelanggan dan rakan kongsi serta berkongsi visi kami untuk masa depan penyiaran.”

AI-Media akan mempamerkan beberapa penyelesaian penyiaran utama pada acara itu, asasnya ialah penyelesaian kapsyen automatik langsung Dikuasakan AI kami – LEXI. LEXI secara konsisten menyampaikan kadar ketepatan melebihi 98%, mengenal pasti perubahan speaker, menggunakan AI untuk memastikan kapsyen tidak mengganggu kandungan pada skrin dan semuanya pada sebahagian kecil daripada kos kapsyen manusia. Alat inovatif ini merevolusikan kapsyen masa nyata, menyediakan penyelesaian berkesan kos yang telah diterima pakai oleh penyiar terkemuka dunia. AI-Media akan menjalankan demonstrasi langsung di petak pameran untuk memaparkan teknologi termaju ini sedang berfungsi.

Kit Alat Kapsyen LEXI berkuasa AI yang dilancarkan baru-baru ini juga akan dipaparkan di IBC2023, menampilkan enam penyelesaian utama setiap satu direka untuk menangani keperluan kapsyen yang berbeza. Kit Alat LEXI mengubah penciptaan kandungan dan kapsyen, menawarkan penyelesaian hujung ke hujung yang lengkap untuk syarikat media, penyiar, pengeluar acara, institusi pendidikan dan pencipta kandungan di seluruh dunia. Penyiar boleh mencampur dan memadankan komponen Kit Alat untuk memenuhi keperluan perniagaan mereka, mengakses penyelesaian termasuk kapsyen, terjemahan, pengarkiban dan carian serta pemulihan bencana.

Dengan pengeluaran video IP di barisan hadapan inovasi dalam landskap penyiaran; penyiar boleh melihat kepada penyelesaian ALTA AI-Media untuk penyelesaian kapsyen tertutup dan sari kata yang serasi dengan IP mereka. ALTA menyokong piawaian penyiaran global termasuk input SMPTE-2110 dan MPEG-TS serta boleh mengeluarkan 2110-40, sari kata DVB, DVB TTML, Teleteks DVB dan SMPTE 2038. Boleh digunakan sebagai mesin maya kendiri, AMI prapakej atau pelayan fizikal siap guna, ALTA boleh dimuatkan ke dalam mana-mana aliran kerja pengeluaran. Bersama-sama pengendalian enam bahasa yang mudah bagi setiap contoh, ALTA juga menyokong pemasukan isyarat pengiklanan menggunakan SCTE-35 dan SCTE-104. Dengan ALTA, AI-Media membantu penyiar meningkatkan siaran video IP mereka ke tahap capaian dan kebolehcapaian baharu. Turut tersedia di petak pameran ialah rangkaian Pengekod Perkakasan SDI kami, termasuk pengekod kapsyen RU Pengekod Pro (HD492) 1 kami – kini sinonim sebagai standard penyiaran untuk pengekod SDI.

Kami turut teruja untuk memberi pelanggan pandangan awal tentang penyelesaian Terjemahan LEXI kami yang dinaik taraf, ia merupakan tahap kebolehcapaian bahasa seterusnya dalam Kit Alat LEXI kami. Versi yang akan dikeluarkan tidak lama lagi ini mempunyai ketepatan yang tiada tandingan dalam terjemahan masa nyata, membolehkan penyiar mengedarkan kandungan kepada khalayak yang lebih luas berbanding sebelum ini.

Sertai AI-Media di IBC 2023, 15-18 September, Pusat Konvensyen RAI Amsterdam, Petak Pameran #5.C31. Hadirin digalakkan untuk menempah perjumpaan dengan pasukan AI-Media untuk mengetahui rangkaian penyelesaian kapsyen siaran hujung ke hujung kami.

Perihal AI-Media

Ditubuhkan di Australia pada tahun 2003, syarikat teknologi AI-Media adalah sebuah peneraju global dalam penyelesaian kapsyen, transkripsi dan terjemahan secara langsung dan dirakam. Syarikat itu membantu bukan sahaja penyiar, perusahaan dan agensi kerajaan terkemuka dalam dunia dalam memastikan ketepatan tinggi, kapsyen selamat dan kos efektif melalui penyelesaian kapsyen automatik LEXI yang dikuasakan AI. Kapsyen LEXI dihantar ke jutaan skrin di seluruh dunia melalui rangkaian pengekod kapsyen AI-Media dan Rangkaian Awan iCap – rangkaian penghantaran kapsyen yang terbesar dan paling selamat di dunia. Di peringkat global, AI-Media menyampaikan lebih daripada 8 juta minit media secara langsung dan rakaman setiap bulan. AI-Media berdagang di Bursa Saham Australia (ASX:AIM). Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati AI-Media.tv.

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/976356bd-2ae1-4f56-89ed-437f9da454a2