Notis gangguan air sementara di Seremban

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Seremban: Beberapa kawasan di daerah Seremban dan Rembau akan mengalami gangguan bekalan air sementara selama 24 jam bermula jam 8 pagi 24 November, kata Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (SAINS).

Ini disebabkan oleh kerja-kerja penyelenggaraan yang dijadualkan pada penyingkiran paip di Jambatan Sungai Temiang, Seremban dan pembersihan tangki air di Loji Rawatan Air Pedas Lama di Rembau lapor Ketua Bahagian Perhubungan Awam SAINS Norzita Ismail dalam satu kenyataan hari ini

Kawasan yang terjejas di Seremban adalah Taman Bukit Sentosa, Taman Sapphire, Taman Bukit Berlian, Berlian Tropica, Taman Kotamas, Taman Chip Aik, Taman Bukit Desa, Taman Jayamas, Taman Markisa, Taman Templer, Industri Templer, Taman Bukit Mika , Taman Dawn Estate, Taman Sri Amber dan Taman Templer Heights.

Turut terjejas ialah Taman Makmur, Taman Bengawan, Taman Kwong Tong, Taman Bukit Jade, Gunung Jade, Taman Baiduri, Taman Bukit Intan, Taman Permata, Taman Tuanku Abdul Rahman, Taman Suria, Taman Bukit Lemon, Jalan Lobak, Jalan Velloo, Jalan Muthucumaru, Jalan Tun Dr Ismail, sebahagian Jalan Temiang, seluruh kawasan Templer dan sebahagian bandar Seremban.

Di Rembau, beberapa kawasan yang terjejas adalah Kampung Air Panas Pedas, Kampung Sungai Beringin, Kedai Makan Majlis Chembong, Jabatan Pertanian Chembong, Rumah Anak Rembau, kilang ayam Chembong, Kampung Anak Air Kundur, Kampung Paya Besar dan Taman Rembau Permata.

Pemotongan air juga akan mempengaruhi penduduk di Taman Rembau Jaya, Kampung Seberang Batu Hampar, kawasan JPJ Pedas dan Ladang Air Hangat, Was World Air Panas Pedas, Kampung Mungkal, Sekolah Menengah Agama Pedas, Desa Permai, Pedas, Kampung Gaing Lama, Pekan Pedas , Kampung Gaing Baru, Taman Koperasi (KSNS), Ladang Ulu Pedas dan Kampung Baru Tanjung Terap.

Turut terjejas ialah Kampung Tanjung Terap, Kampung Air Sekapas, Chembong Halt, Kampung Baru Air Sekapas, Kampung Chembong Kecil, Kampung Waris Tebat, Rumah Rakyat Pedas, klinik kesihatan Pedas dan Pekan Pedas (deretan kedai).

Tambah Norzita lagi, bekalan air akan dipulihkan secara berperingkat setelah kerja selesai dan pengguna yang memerlukan bantuan boleh menghubungi SAINS di talian bebas tol 1-800-88-6982.

Malay News
Farah Fauzi