Pasukan COVID-19 Hospital Sungai Buloh mendapat Anugerah Kesihatan Global

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kuala Lumpur: Pasukan COVID-19 di Hospital Sungai Buloh, Selangor diiktiraf di Global Health Awards (GLA) 2020 baru-baru ini kerana usaha gigihnya untuk memerangi wabak tersebut.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah mengucapkan tahniah kepada ketua Jabatan Penyakit Berjangkit Hospital Sungai Buloh Dr Suresh Kumar dan Ketua Jabatan Rawatan Anestesia dan Rawatan Rapi Dr Shaiful Azman Zakaria serta seluruh pasukan COVID-19 di hospital kerana mendapat pengiktirafan itu.

“Tahniah paling tinggi kepada Dr Suresh Kumar dan Dr Shaiful Azman dan seluruh pasukan COVID-19 di Hospital Sungai Buloh kerana mendapat pengiktirafan di Global Health Awards 2020. Memang sangat wajar !.

“Negara mengucapkan terima kasih dan pasukan anda atas dedikasi, pengorbanan dan kecemerlangan yang teguh dalam usaha kami untuk memerangi COVID-19,” katanya dalam akaun media sosialnya semalam.

Menurut laman web Global Health Awards, penghargaan Asia-Pasifik serantau bertujuan untuk mengiktiraf syarikat-syarikat di berbagai pasar serantau dan global yang telah mempertahankan standar tinggi secara konsisten dalam memberikan perawatan yang berkualiti dan mendorong batasan untuk menyenangkan pelanggan mereka di setiap tahap dan di setiap interaksi.
Hospital Sungai Buloh ditetapkan sebagai hospital COVID-19 utama Malaysia pada bulan Mac.

– BERNAMA