PNB akan teruskan komitmen tangani cabaran ekonomi semasa – PM

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kuala Lumpur: Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yakin bahawa institusi pelaburan terbesar di negara ini, Permodalan Nasional Bhd (PNB), akan meneruskan komitmennya untuk menangani cabaran ekonomi semasa dan meningkatkan pulangan dana unit amanahnya.

“Saya sangat yakin (bahawa) PNB akan terus komited untuk menangani cabaran ekonomi yang berlaku dan terus melampaui mandat yang diberikan kepadanya untuk meningkatkan pulangan dana unit amanahnya, selain meneruskan agenda pendidikan pelaburan negara,” katanya dalam alamat video pada pelancaran maya Minggu Saham Digital (MSD) hari ini.

MSD adalah penyesuaian digital Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM). Ia meneruskan objektif MSAM untuk mendidik dan meningkatkan pemahaman masyarakat mengenai simpanan dan pelaburan dalam format edutainment, sambil mempamerkan portfolio syarikat dan operasi perniagaan PNB.

Muhyiddin juga berharap MSD dapat meningkatkan pemahaman masyarakat mengenai sektor pelaburan, selain meningkatkan kemahiran digital mereka.

MSD disiarkan setiap hari dari jam 12.30 tengah hari hingga 10.30 malam dari 18 hingga 24 Nov melalui laman Facebook rasmi dan saluran YouTube PNB.

Penonton dapat mengharapkan program edutainment mengenai kewangan, pelaburan, keusahawanan dan ekonomi, seperti CEO Cikgu, Makan Dulu, Sembang-Sembang ASNB, dan ASB-Iclif MBA Masterclass Series.

Malay News
National Desk