Polis kesan banduan lari dari Penjara Pusat Sri Aman

Polis kesan banduan lari dari Penjara Pusat Sri Aman

Sri Aman: Seorang banduan melarikan diri dari Penjara Pusat Sri Aman dengan memanjat pintu pagar sementara di belakang sebuah blok penjara hari ini.

Ketua Polis Daerah Sri Aman Superintenden Dennis Bunyam berkata John Sambang Sangau, 38, dipercayai melarikan diri pada 7.15 pagi sebelum kehilangannya disedari anggota bertugas.

“Siasatan mendapati suspek melarikan diri tanpa memakai baju dan hanya berseluar panjang hijau,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata John menjalani hukuman di bawah Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 sejak 20 Okt yang dijadualkan tamat pada 24 Jan tahun depan.

Beliau berkata polis menerima laporan kejadian pada 8.34 pagi dan mengaktifkan OPS Tutup dan OPS Kesan yang turut melibatkan sekatan jalan raya bagi mengesan banduan itu.

Dennis berkata pihaknya juga memohon bantuan Unit Anjing Pengesan (K9) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sarawak dan Pasukan Gerakan Am (PGA).

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top