Selangor menutup pusat peranginan Tropicana setelah kes Covid-19 dikesan

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Petaling Jaya: Kompleks membeli-belah One Utama di Bandar Utama serta Tropicana Golf Club dan Country Resort akan ditutup mulai hari Ahad (11 Okt) untuk memeriksa penghantaran Covid-19, kata ketua Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah Petaling, Johary Anuar.

Dia mengatakan bahawa empat kes positif dikesan di kompleks membeli-belah dan lima lagi di kelab golf, sambil menambah bahawa lapan kes positif melibatkan pekerja, sementara yang lain melibatkan pengunjung ke kompleks membeli-belah.

Johary menambah bahawa kedua-dua premis itu akan ditutup untuk memudahkan latihan menelusuri kontak dan melakukan pencemaran.

“Pejabat kesihatan daerah Petaling akan melakukan pemeriksaan kesihatan di One Utama dari 14 Oktober hingga 15 Oktober, dari jam 9 pagi hingga 2 siang bagi mereka yang telah melakukan kontak dekat dengan mereka yang diuji positif.

“Bagi mereka yang mengalami gejala sebelum tarikh pemeriksaan, mereka harus segera melakukan pemeriksaan dan perawatan di fasilitas kesihatan terdekat,” katanya dalam satu kenyataan pada hari Sabtu (10 Okt).

Pihak berkuasa telah memerintahkan mereka yang pergi ke Parkson Elite Cosmetic and Perfumery di tingkat bawah (dari 30 September hingga 7 Okt), dan ke Mac City di tingkat 2 (dari 25 September hingga 30 September) untuk turut serta dalam pemeriksaan tersebut.

Malay News
Selangor