Setahun kahwin, Ashira Aziz & Bad Indigo umum bercerai

Tiada angin tiada ribut, pasangan penyanyi Ashira Aziz dan Bad Indigo mengambil keputusan untuk bercerai selepas lebih setahun mendirikan rumah tangga.

Perkara tersebut diumumkan mereka menerusi sebuah video di laman Instagram milik Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah, 46.

Menurut Bad, dia dan bekas isterinya berpisah dengan cara baik dan tetap akan berhubung sebagai kawan walaupun tiada lagi jodoh di antara mereka.

“Sebentar tadi kami dah sah berpisah, tapi kami tetap berkawan,” katanya.

Ashira atau nama lengkapnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz pula berkata, dia berharap pengumuman tersebut dapat menjelaskan spekulasi orang ramai berhubung rumah tangganya sebelum ini.

Penyanyi berusia 36 tahun itu turut meminta pihak media supaya tidak menghubunginya untuk menjelaskan punca mereka berpisah.

“Banyak sangat cerita-cerita tak betul kat luar tu, harap video ni jelaslah. Tiada masalah antara kami. Minta maaf kalau ada wartawan nak tanya kenapa dan punca,” katanya menafikan kewujudan orang ketiga.

Tambah pasangan tersebut, mereka memilih untuk tidak mendedahkan punca kerana mahu menjaga aib masing-masing.

Terdahulu, kedua-duanya yang juga bekas peserta Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) itu melangsungkan pernikahan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya pada 11 Mac tahun lalu.

Untuk rekod, ia adalah perkahwinan kedua masing-masing. Menerusi perkahwinan pertama, Ashira dikurniakan seorang anak, Megat Shazril Haziq Hadi manakala Bad pula memiliki dua anak iaitu Rayyan Rania.

Sumber: Instagram Bad Indigo