Tapaw menawarkan 100,000 jawatan sambilan

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kangar: Syarikat penghantaran barang dan logistik tempatan Tapaw Sdn Bhd bersedia menyediakan 100,000 pekerjaan sambilan di seluruh negara, kata Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Azlan Man.

Dia berharap bahawa pekerjaan itu bukan sahaja dapat membantu meningkatkan pendapatan isi rumah tetapi juga meningkatkan status sosio-ekonomi penduduk di negeri ini.

“Saya faham bahawa Tapaw akan menyediakan 100,000 peluang pekerjaan di seluruh negara, dengan 500 daripadanya di Perlis. Walaupun perusahaan ini baru didirikan pada bulan Mei, ia telah melebarkan sayapnya ke seluruh negeri dan saat ini memiliki 47,000 kenderaan penghantaran, ” katanya kepada wartawan hari ini setelah meluncurkan aplikasi Tapaw peringkat negeri secara rasmi.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Tapaw Group Sdn Bhd, Datuk Anuar A Rahman, yang berasal dari Perlis, berkata syarikatnya berbeza dengan pengendali penghantaran lain kerana Tapaw tidak hanya menumpukan pada penghantaran di kawasan Lembah Klang tetapi juga di luar bandar.

Katanya, aplikasi Tapaw menawarkan perkhidmatan penghantaran untuk dokumen, makanan, bungkusan, ubat-ubatan, barang dapur dan juga perkhidmatan pemindahan rumah.

“Ini dapat membantu penjaja, peniaga makanan, pengeluar produk industri kecil dan sederhana dan peniaga dalam talian dari semua kumpulan untuk memasarkan produk mereka secara meluas,” katanya.

Sumber: BERNAMA