Zahril Azri, Haiqal Haqeemi perkuat NSFC

Zahril Azri, Haiqal Haqeemi perkuat NSFC

sukan@hmetro.com.my

Seremban: Negeri Sembilan FC (NSFC) terus berusaha memperkasakan lagi kekuatan dengan mengikat bekas pemain Kuala Lumpur (KL) Rovers, Muhammad Zahril Azri Zabri bagi mengharungi Liga Malaysia (Liga-M) musim 2025/2026.

Pemain kelahiran Pulau Pinang berusia 26 tahun itu dikatakan memiliki kebolehan beraksi di beberapa posisi terutama di bahagian pertahanan dan tengah, sekali gus memberi kelebihan buatnya untuk mendapatkan tempat dalam barisan kesebelasan terbaik skuad kendalian Nidzam Jamil itu.

“Pihak kelab mengumumkan Zahril Azri akan menyarung jersi Negeri Sembilan FC untuk musim ini.

“Zahril Azri mempunyai kebolehan yang ideal selaku pemain tengah bertahan tempatan, dia boleh bermain di posisi tengah dan tengah menyerang.

“Pemain berpengalaman ini dilepaskan secara pinjaman dari Selangor FC ke Penang FC pada musim 2023 dan kemudian menyertai KL Rovers musim lalu.

“Kini, beliau bakal menjadi tenaga baharu dalam pasukan NSFC, sekali gus memberi nilai tambah kepada kekuatan pasukan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif NSFC, Faliq Firdaus, hari ini.

Dalam pada itu, Faliq berkata, NSFC turut memberi ruang kepada pemain muda untuk bersama pasukan dengan membawa masuk Muhammad Haiqal Haqeemi Hairi.

Menurutnya, pemain berusia 22 tahun itu sebelum ini beraksi bersama skuad bawah 23 tahun (B-23) Selangor FC dan produk Akademi Bolasepak Mokhtar Dahari (AMD).

Katanya, dia turut bersama skuad Harimau Muda yang menjuarai Piala AFF B-19 musim lalu dan menjaringkan dua gol ketika menentang Kemboja di peringkat kumpulan dan Vietnam di separuh akhir kejohanan berlangsung di Indonesia itu.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top