Pelakon, Adam Lee mengakui tidak sabar untuk berpindah ke rumah idaman bersama isteri tercinta, Sweet Qismina yang kini dalam proses pengubahsuaian.
Adam atau nama sebenarnya Muhammad Arif Adam Mohamed Fadlee, 30, berkata perancangan untuk mengubah suai rumah itu sudah lama dilakukan, namun hanya dilaksanakan apabila mempunyai rezeki lebih.
“Dari dulu lagi kami dah rancang nak ubah suai rumah. Setiap kali ada rezeki lebih, kami teruskan perlahan-lahan. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan. Kalau ada tawaran kerja lebih pun, itu semua rezeki Allah,” katanya.
Adam berkata demikian ketika ditemui di majlis pelancaran drama Pabila Dia Tersenyum di Sunway Pyramid, baru-baru ini.
Menurut Adam, mereka kini memberi tumpuan penuh untuk menyiapkan satu rumah terlebih dahulu sebelum memikirkan untuk mengubah suai rumah kedua.
“Sekarang fokus rumah yang satu ni dulu. Kunci dah dapat, dan kami tengah sambung bahagian belakang serta cantikkan laman. Bila dah siap sepenuhnya nanti, baru fikir rumah kedua,” jelasnya.
Adam turut berkongsi perancangan untuk berpindah ke rumah berkenaan dalam tahun ini jika semuanya berjalan lancar.
“Insya-Allah kalau tiada apa-apa masalah, kami akan pindah masuk dalam tahun ini juga,” katanya.
Bagaimanapun, ketika ditanya mengenai jumlah kos keseluruhan ubah suai, Adam memilih untuk tidak mendedahkannya secara terperinci.
“Angkanya biarlah rahsia. Tapi tak sampai jutaan ringgit pun… cuma dalam puluhan ribu,” katanya ringkas.
Untuk rekod, Adam dan Sweet mendirikan rumah tangga pada 24 Oktober 2022.




