Anak jati 'Made in Perlis' yakin lakar kejutan lawan Kedah menjelang 'Derbi Utara'

Anak jati 'Made in Perlis' yakin lakar kejutan lawan Kedah menjelang 'Derbi Utara'

sukan@hmetro.com.my

Padang Besar: Walaupun tidak dibarisi oleh sebarang khidmat pemain import, Perlis Guar Syed Alwi (GSA) FC lebih berkeyakinan dengan barisan anak jati negeri itu yang dijangka dapat melakukan kejutan menjelang sepak mula ‘Derbi Utara’ menentang Kedah FA pada perlawanan pembukaan Liga A1 Semi-Pro 2025-2026 di Stadium Tuanku Syed Putra, Kangar pada Sabtu ini.

Presiden Perlis GSA FC, Izizam Ibrahim berkata, perlawanan menentang Kedah adalah ibarat perlawanan ‘adik bertemu abang’ yang sememangnya dinantikan kedua-dua penyokong di kedua-dua negeri dan tiada masalah buat pasukannya walaupun terpaksa mengharungi liga tanpa khidmat pemain import.

“Kami yakin barisan pemain yang ada lebih-lebih lagi mereka yang berasal dari negeri ini mampu melakar sesuatu pada perlawanan ‘Derbi Utara’ itu nanti.

“Malah di Perlis ini juga, sudah lama kita nantikan perlawanan seperti ini kembali bertamu di gelanggang keramat kita (Stadium Tuanku Syed Putra) dan disebabkan itu juga, saya mengharapkan sokongan penuh daripada seluruh warga Perlis untuk ‘turun’ ke stadium dalam memberikan sorakan kepada pasukan kami,” katanya, pada Majlis Pengenalan Barisan Pemain dan Pegawai Serta Perasmian Jersi Perlis GSA dekat Beseri, di sini.

Hadir sama, Menteri Besar Perlis, Mohd Shukri Ramli, Exco Belia dan Sukan Negeri, Mohd Ridzuan Hashim, Timbalan Presiden Perlis GSA, Asrul Aimran Abd Jalil dan Pengurus Perlis GSA, Mohd Amar Rohidan

Katanya, pihaknya tidak meletakkan sasaran tertentu bagi saingan musim ini sebaliknya mengharapkan anak buahnya dapat memberikan satu persembahan terbaik untuk berada pada satu kedudukan terbaik dalam liga.

Sementara itu, Mohd Amar ketika ditemui berkata, kombinasi pemainnya dilihat mampu memberi kejutan atau saingan kepada pihak lawan pada saingan musim ini.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top