Bercuti di Bangkok, netizen tegur penampilan Nelydia Senrose – “Dah buka hijab ke?

Bercuti di Bangkok, netizen tegur penampilan Nelydia Senrose – “Dah buka hijab ke?

Pelakon Nelydia Senrose mengundang persoalan dalam kalangan peminat berhubung penampilannya ketika bercuti ke Bangkok, Thailand baru-baru ini.

Menerusi satu muat naik oleh pelakon Aprena Manrose di Instagram, kelihatan dia dan kakaknya Oktovia Manrose dan sepupu mereka Nelydia serta Uqasha Senrose selain beberapa rakan menggayakan ‘outfit’ masing-masing.

Bagaimanapun, penampilan Nelydia atau nama penuhnya Nik Zaris Nelydia Nik Sen telah mencuri tumpuan warganet apabila dilihat hanya mengenakan topi di atas kepala.

Ruangan maklum balas video itu dibanjiri dengan komen netizen yang menegur sekali gus mempersoalkan tentang penampilan pelakon drama Setia Hujung Nyawa itu sebagai seorang yang sudah bergelar ‘Hajah’.

Namun begitu, terdapat juga peminat yang memilih untuk bersikap positif dengan memaklumkan bahawa Nelydia tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan dia sudah berhijab sepenuhnya.

Terdahulu, dia pernah mengejutkan peminat apabila dilihat membuka tudung ketika bercuti di Bali, Indonesia bersama keluarganya sekitar Jun tahun lalu.

Sekadar info, Nelydia bersama suaminya yang juga ahli perniagaan Mohd Hafez Halimi berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan ibadah haji pada Julai tahun lalu.

Sumber: Instagram Aprena Manrose