“Dah tak suka kamera..” – Aliff Syukri kini insaf, tak mahu lagi kontroversi

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri mengakui sudah mula mengurangkan kontroversi atau mencipta gimik murahan yang sering dilakukan sebelum ini di media sosial.

Menerusi laporan Harian Metro, dia kini mahu menjadi seorang yang lebih matang sekali gus dapat dikenali sebagai usahawan berjaya di mata orang ramai.

“Saya mengaku awalnya saya kejar glamor sebab saya bukan artis, tapi rupa-rupanya glamor tanpa duit pun tak ada erti. Kalau perasan enam bulan kebelakangan ini, saya lebih selesa mendiamkan diri.
“Sejujurnya saya dah tak suka dengan kamera. Kalau nak cari kontroversi mudah saja, asal ada orang buat isu saya boleh menyelit dan ulas sebab pengikut saya dah tinggi… bukan nak riyak tapi itulah hakikatnya.
“Jadi sekarang saya mahu lebih matang, tengok orang lain buat gimik itu dan ini, saya rasa tak apalah sebab kita dah merasa dulu. Saya dah tak perlukan lagi. Apa yang saya cari sekarang adalah ketenangan,” katanya.

Penyanyi lagu Abang Nak Tegur itu berkata, keputusan dibuat itu juga seiring dengan pembesaran anak-anaknya yang mahu menjaga reputasi sebagai bapa selain agar berharap rumah tangganya kekal bahagia.

Selain itu, Aliff menyifatkan kontroversi adalah seronok dan pernah berhasrat ingin popular hingga mencecah warga emas namun bukan dengan cara yang murah.

“Saya kena sedar diri yang saya akan tua. Tak lama lagi dah nak masuk 40 tahun, rambut pun dah beruban. Sekarang bukan nak ‘gelenya-gelenya’ (gedik) lagi. Saya tak nak dah. Nanti orang kata orang tua tak sedar diri.
“Saya nak beserdahana saja. Alhamdulillah semua dah cukup. Nak kata kaya tujuh keturunan saya tak berani sebab kita bukan Tuhan…
“…kita tak tahu mungkin satu hari nanti saya akan susah juga tetapi buat masa ini cukuplah boleh hantar anak ke sekolah, bayar gaji pekerja dan tidak dihimpit kontroversi murahan,” kongsinya.

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri) , Instagram Aliff Syukri