“Kami nak penonton enjoy the show “- Mierul Aiman ulas babak cium berlapik

“Kami nak penonton enjoy the show “-  Mierul Aiman ulas babak cium berlapik

Pelakon meningkat naik, Mierul Aiman tampil menjelaskan tentang babak cium berlapik antara Daiyan Trisha dan Hun Haqeem dalam drama bersiri W: Two Worlds yang telah menimbulkan perasaan kurang senang ramai.

Mierul Aiman ulas babak cium

Mierul atau nama sebenarnya Mohamad Amirul Aiman Norazam berkata, babak cium antara rakan selebritinya dalam drama tersebut hanyalah sekadar mahu membuatkan penonton ‘enjoy’.

Menerusi temubual aktor berusia 25 tahun dimuat naik Media Hiburan, mereka hanyalah mahu menyampaikan naskah drama tersebut kepada penonton dengan tepat.

Ujarnya, pihak produksi juga telah cuba sedaya upaya untuk menyampaikan perasaan agar matlamat utama penceritaan dapat difahami oleh penonton.

“Apa yang saya boleh komen adalah kami berusaha sedaya upaya untuk menceritakan objektif babak itu dan menyampaikan pengalaman dan perasaan itu dengan tepat.
“Saya harap penjelasan babak pada naskah itu sampai kepada penonton. Kami nak penonton ‘enjoy the show’ dan sebagai pelakon kami pun kami nak tengok bagaimana babak-babak itu ‘dijahit’,”katanya.

Setiap babak dah berbincang dengan pelakon

Kataya lagi, setiap babak yang dilakonkan dalam drama tersebut akan melalui satu proses perbincangan terlebih dahulu antara pengarah dan pelakon sebelum ia dilakukan.

Tambah Mierul yang memegang watak Ghazi dalam drama tersebut, mereka sebagai pelakon perlu melakukan ia berpandu kepada skrip dan arahan.

“Pembikinan W Two Worlds sangat-sangat kompleks maksudnya daripada ‘production value’. Pihak produksi meletakkan pelbagai tenaga, bajet..untuk menerbitkan cerita ini.
“Kami sebagai pelakon dalam drama ini, kami dipandu melalui skrip dan juga arahan pengarah jadi setiap kali babak kami akan ada ‘table talk’. Kita akan melalui proses itu dalam setiap babak seperti mana babak tersebut (adegan cium) yang terjadi,”jelas Mierul.

Mierul berkata, drama berkenaan juga telah melalui beberapa proses penapisan sebelum ia ditayangkan kepada umum, selain percaya dengan mata pengarah untuk memastikan jalan cerita dapat disampaikan.

“Kami percaya ketika masuk ke set penggambaran objektif pertama adalah untuk kita menceritakan apakah babak itu dan ianya perlu disampaikan dengan jelas kepada penonton. Mata penonton adalah mata pengarah.
“Saya percaya babak itu mereka ada table talk bersama dengan pengarah dan mereka duduk berbincang tentang bagaimana untuk menjayakan lakonan. Pelbagai lapisan kami lalui sebelum drama itu diterbitkan,”katanya.

Sebelum ini, media melaporkan babak cium berlapik lakonan Hun Haqeem dan Daiyan Trisha dalam drama adaptasi K-Drama W: Two Worlds menerima kritikan hebat dalam kalangan warganet.

Artikel lain: Hanya lapik kain? Ramai terkejut tengok babak cium Hun Haqeem & Daiyan Trisha

Sekadar info, drama terbabit membariskan pelakon hebat seperti Hun Haqeem, Daiyan Trisha, Faizal Hussein, Mierul Aiman, Elizabeth Tan dan ramai lagi.