Lelaki Menyelamatkan Anak Anjing Dari Tenggelam Di PJ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Petaling Jaya: Seorang lelaki di Petaling Jaya membuat gelombang di media sosial baru-baru ini ketika dia menyelamatkan anak anjing yang baru lahir dari lemas di dalam longkang.
Dalam video satu minit yang dimuat naik oleh pengguna Facebook, Arif Fuego, rakaman menunjukkan anak anjing itu disapu arus ketika ibunya menonton dengan tidak berdaya sebelum lelaki itu melangkah dan menyelamatkan hari itu.
Itu adalah perlumbaan melawan masa untuk menyelamatkan anak kecil itu dari kematian tertentu ketika dia berusaha merampasnya dengan lap.

Anak anjing itu mula-mula muncul dalam keadaan tidak sedarkan diri setelah keluar dari air tetapi bernasib baik ia berjaya mengharungi cobaan.
Arif kemudian berusaha memberi anak itu kembali kepada ibunya tetapi melihat bagaimana anjing itu ragu-ragu, dia membiarkan si kecil itu bersendirian agar si ibu mengambilnya.
Selepas beberapa ketika, ibu meraih anak anjing itu dan membawanya pergi.
Di dalam pos tersebut, dia menyebut bahawa kejadian itu berlaku di dekat tempat dia bekerja dan menjelaskan bahawa serpihan itu digunakan terutamanya untuk tujuan keselamatan kerana longkang kelihatan berbahaya untuk masuk.
Pada masa penulisan, video tersebut telah menghasilkan beberapa buzz dalam talian dengan lebih dari 500 suka, kerana pengguna memuji lelaki itu sebagai wira kerana menyelamatkan anak anjing itu.

Malay News
Special Desk