Pemuda maut akibat tersepit di dalam kereta dengan suhu negatif 50 darjah

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Ice Cool car man died

Moscow: Seorang pemuda mati secara tragis setelah lupa jalan. Setelah tinggal di dalam kereta selama lebih kurang seminggu, pemuda itu meninggal dunia pada musim sejuk yang teruk. Diketahui bahawa suhu mencapai minus 50 darjah, pada akhirnya pemuda itu meninggal dunia. Namun, di sebalik kematian pemuda itu, pasangannya dapat menyelamatkan dirinya, namun keadaannya juga membimbangkan.
RT.com melaporkan bahawa kejadian itu berlaku di wilayah Yakutia di Rusia. Difahamkan, si mati baru berusia 18 tahun. Dia tersesat seminggu yang lalu dan kemudian selesema menjadi sangat teruk sehingga dia tidak dapat keluar dari kereta. Akhirnya pasukan pencari menemui mayatnya.

Menurut laporan itu, pada 26 November, dua pemuda memulakan perjalanan dari Yakutsk, Rusia, ke Magadan dengan menggunakan Toyota Chaser. Jalan di antara dua bandar ini, Lebuhraya Kalima, dianggap sangat berbahaya. Bahkan disebut sebagai ‘Jalan Bonus’.
Menurut para pakar, suhu malam di wilayah ini turun hingga minus 50 darjah. Pasukan penyelamat melihat bahawa radiator kereta pemuda itu juga rosak. Kereta itu tersekat di lebuh raya tertutup. Bagaimana pemuda itu mencapai jalan dari jalan utama masih belum difahami.
Kawasan kumuh itu terletak 120 km dari tempat kereta pemuda itu dijumpai. Sebaliknya, pemuda yang selamat juga jatuh sakit kerana kesejukan. Penyelamat mengejarkannya ke hospital dan keadaannya sangat kritikal.

Malay News
social media desk