Seorang kanak-kanak 6 tahun membeli aplikasi bernilai RM 30000 lakh dari telefon bimbit ibunya

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

New York: Kanak-kanak lelaki berusia enam tahun itu bermain dengan telefon bimbit ibunya. Dalam bentuk permainan itu, beberapa ribu dolar dikeluarkan dari akaun ibu saya. Bagaimana Gachcha mendapat banyak wang?
Menurut New York Post, anak lelaki Jessica Johnson membeli banyak aplikasi dari Kedai Maya Apple. Oleh kerana itu, wang telah ditolak dari akaun. Sebaik sahaja perkara itu muncul, Jessica meletakkan kepalanya di kepalanya.

Diketahui bahawa kejadian itu berlaku pada bulan Julai yang lalu. Pada 6 Julai, dia memotong sebanyak 25 kali dari akaun Jessica. Selepas itu dia menghampiri polis. Dia menyangka dia berada dalam curang pemalsuan. Akaun tersebut menyebutkan bahawa wang dipindahkan ke Apple Store. Melihat ini, Jessica menyangka bahawa sebuah syarikat palsu telah menipu wang atas nama Apple. Enam bulan kemudian perkara itu menjadi jelas.
Anak lelaki Jessica, George Johnson telah menggunakan iPad ibunya untuk permainan dalam talian sejak Julai. Sejak itu, Jessica mula memotong wang dari akaunnya. Pada 8 Julai, dia menghabiskan 25 kali. Anda akan mengetahui kemudian, anaknya telah mengemas kini satu aplikasi demi satu. Tetapi sekarang tidak ada kaitan.

Jessica mahukan bayaran balik dari Apple. Tetapi permintaannya ditolak oleh pihak berkuasa. Kerana dia tidak mengemukakan permohonan itu dalam 60 hari. Aduan balas Apple adalah bahawa Jessica seharusnya menyimpan kunci ibu bapa iPad. Dia tidak. Jadi ini berlaku.
Sementara itu, keadaan kewangan Jessica bertambah buruk dalam keadaan terkurung. Dia mengatakan 60 peratus gajinya dipotong. Keluarga harus menggadaikan harta untuk dijalankan. Sekiranya demikian, lebih baik Apple mengembalikan wangnya.

Malay News
Social Media Desk