Siti Nurhaliza Syukur Aafiyah Senang Dididik, Mudah Belajar

Usia anak sulungnya sudah memasuki tiga tahun, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza meluahkan rasa syukur Siti Aafiyah seorang yang mudah untuk belajar dan dididik. Gembira dengan perkembangan ditunjukkan oleh Aafiyah, Siti berkata anaknya itu sangat aktif.

BACA: Tiga Tahun Simpan Embrio, Rupanya Bayi Lelaki Siti Nurhaliza Kembar Aafiyah

“Aafiyah seorang yang sangat kalau suka, dia akan tunjuk. Contohnya malam tadi sempat buat latihan untuk majlis hari ini. Apabila masuk ke dalam dewan dan nampak poster gambar wajahnya, dia terus teruja. Sebut saja nama, dia lagi teruja.

“Saya gembira dengan perkembangan ditunjukkan Aafiyah. Mungkin dia teruja sebab sudah mula tahu dan faham. Sebelum ini dia tak pernah kena serbu. Jadi, dia agak terkejut sikit hari ini. Kalau tak, dia akan lompat-lompat.

“Alhamdulillah, Aafiyah anak yang mudah untuk belajar untuk dididik. Dia juga sangat aktif. Jadi, saya bersyukur,” katanya.

Sebagai ahli pernigaan, Siti mahu melihat Aafiyah mengikut jejak langkahnya dan suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa menceburi bidang perniagaan.

“Sebagai legasi yang saya nak teruskan supaya anak-anak saya terbabit dalam perniagaan. Aafiyah tahu ibu bapa dia ahli perniagaan selain saya sebagai penyanyi.

“Dari sisi lain, nak berjaya dalam perniagaan. Dari kecil, saya dulu berniaga kuih. Bagi saya, sesuatu yang baru untuk dia,” katanya.