Suarez dijangkiti COVID-19 sebelum perlawanan menentang Brazil

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Brasil: Senarai bintang bola sepak yang dijangkiti coronavirus semakin lama semakin lama. Nama Cristiano Ronaldo, Neymar, Killian Mbappe, Zlatan Ibrahimovic, Sadio Mane, Mohamed Salah, Paolo DiBalla telah ditambahkan bersama dengan nama penyerang Uruguay, Luis Suarez.
Persatuan Bola Sepak Uruguay mengesahkan hari ini bahawa korona Suarez positif. Uruguay akan menentang Brazil dalam pusingan kelayakan Piala Dunia 2022 esok jam 5 pagi waktu Bangladesh. Sebagai tambahan kepada Suarez, Corona diuji positif untuk penjaga gawang Rodrigo Munoz dan salah seorang pegawai pasukan sebelum perlawanan tuan rumah dunia lima kali. Persatuan Bola Sepak Uruguay mengatakan ketiga-tiganya berada dalam keadaan sihat.
Sebelumnya, selepas perlawanan menentang Colombia Sabtu lalu, pemain pertahanan Matias Vina positif. Uruguay, juara dunia dua kali, menewaskan Colombia 3-0 di Colombia sehari sebelumnya. Suarez, yang meninggalkan Barcelona untuk Atletico Madrid musim ini, menjaringkan gol dari tempat penalti pada perlawanan itu.

Suarez mungkin tidak bermain menentang Brazil, Sabtu depan menentang kelab lama Barcelona di La Liga. Atletico akan menjadi tuan rumah Lionel Messi Bar ্স a pada hari ini.
Atletico menyedari ketiadaan Suarez. Penyerang berusia 33 tahun itu telah menjaringkan lima gol dalam enam penampilan La Liga sejak meninggalkan New Camp untuk bergabung dengan pasukan Diego Simeone.

Atletico Suarez kini berada di kedudukan ketiga di atas meja mata. Pasukan teratas ketinggalan 3 mata di belakang Real Sociedad. Namun, Atletico bermain dua perlawanan kurang dari Sociedad. Walaupun bermain satu perlawanan lebih sedikit daripada saingan bandaraya Real Madrid, Suarez berada satu mata di depan. Pada hari Sabtu, Atletico Barcelona bermain tujuh perlawanan, tetapi ketinggalan enam mata.
Awal bulan ini, pelatih Atletico, Simeone mengatakan pasukannya bersenang-senang kerana Suarez. Tetapi pada perlawanan besar pertama musim ini, Simeone harus membentuk pasukan tanpa Suarez itu.

Malay News
sports desk