5 Bekerja dengan penuh perhatian untuk menjemput anda ketika anda merasa kecewa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Lifestyle: Menjaga kesihatan mental anda adalah * sangat * penting, dan terdapat banyak cara mudah yang boleh anda lakukan.
Luangkan masa dari hari anda untuk menumpukan perhatian pada diri dan perasaan anda akan membantu anda berehat dan mengisi semula. Menurut Panduan Bantuan, menjaga kesihatan mental anda meningkatkan kemampuan anda untuk mengatasi tekanan, menimbulkan rasa bahagia, membantu anda mempelajari kemahiran baru, meningkatkan kemampuan anda untuk menjalin hubungan dan meningkatkan keyakinan anda secara keseluruhan.
Cara yang mudah – tetapi berkesan! —Melakukan rawatan diri adalah duduk, luangkan masa untuk diri sendiri dan ulangi 5 mantera yang penuh perhatian ini untuk mengingatkan diri anda betapa * menakjubkan * anda.

Tidak apa-apa untuk tidak menjadi OK
Apabila anda merasa rendah diri, mudah untuk menganggap anda satu-satunya di dunia yang merasa seperti ini. Tetapi yang sebenarnya adalah semua orang melalui masa kesedihan, kemarahan, kesepian dan banyak lagi. Tidak mengapa jika anda baru bertengkar dengan BFF anda dan anda memerlukan tangisan yang baik. Anda tidak * selalu * harus merasa bahagia sepanjang masa.
Mengalami pelbagai emosi adalah semula jadi. Ucapkan mantera ini ketika anda merasa tidak senang untuk mengingatkan diri anda bahawa merasa tidak senang dan itu tidak bermakna anda akan selalu merasa seperti ini.

Saya Perkara
Yang ini pendek tetapi hebat. Anda mempunyai banyak yang boleh ditawarkan kepada dunia dan sudah banyak yang telah anda lakukan. Setiap orang yang anda temui telah terkesan oleh anda dalam beberapa cara. Apa pun daripada memberi nasihat pakaian, jenaka lucu atau menenangkan rakan pada waktu memerlukan — rakan dan keluarga anda tidak akan menjadi siapa mereka jika bukan untuk anda.
Semua bakat, hobi, kebodohan dan sifat keperibadian anda sangat penting bagi orang. Ucapkan mantera ini ketika anda merasa kesunyian atau cuba tulis perkara yang penting bagi anda. Ini akan membantu anda mengingati bahawa rakan dan keluarga anda sangat menghargai dan menghargai anda.

Saya Disayangi
Orang mungkin tidak sering mengatakan “Saya mencintaimu”, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak mencintaimu. Orang mempunyai pelbagai cara untuk menunjukkan kasih sayang mereka. Mungkin melalui pelukan, nota manis atau kopi kejutan.
Tidak kira bagaimana seseorang memperlihatkan cintanya, ketahuilah bahawa anda sangat disayangi. Dan jangan lupa, pasukan di GL mencintai anda! Ucapkan mantera ini ketika anda merasa sedikit diabaikan untuk mengingatkan diri anda bahawa anda memang dicintai, anda mungkin tidak akan mendengar kata-katanya.

Esok adalah hari baru.
Apa sahaja yang berlaku hari ini akan terjadi di masa lalu, jadi nantikan masa depan, kerana anda boleh melakukan apa sahaja dan menjadi siapa sahaja yang anda mahukan.
Esok membawa peluang untuk memulakan hobi baru, berlari, mencuba makanan baru atau menghabiskan masa yang berkualiti dengan rakan dan keluarga anda. Ucapkan mantera ini ketika hari anda tidak berjalan seperti yang anda harapkan dan ini akan mengingatkan anda bahawa dengan setiap hari baru muncul peluang baru.

Tarik nafas dalam-dalam
OK, jadi tidak semestinya mantra, tetapi menarik nafas dalam-dalam terbukti dapat meningkatkan kelonggaran dan mengurangkan kegelisahan. Cuba tarik nafas selama tiga saat dan hembus nafas selama lima saat. Ini akan membantu anda melambatkan dan memproses perasaan anda. Pernafasan dalam juga mempunyai faedah fizikal. Menurut Harvard, pernafasan dalam mendorong pertukaran oksigen sepenuhnya dan membantu otot anda berehat. Ini bahkan boleh menjadi sebahagian daripada rutin meditasi anda. Ucapkan mantera ini dan kemudian tarik nafas panjang yang panjang sehingga anda merasa lebih tenang.

Malay News
lifestyle Desk