Caj Selebriti untuk seks yang tidak wajar

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Kuala Lumpur: Seorang pendakwah selebriti yang sedang disiasat kerana melakukan pemerkosaan, penganiayaan dan seks tidak wajar akan didakwa di mahkamah berasingan di Petaling Jaya dan Shah Alam hari ini, menurut Berita Harian.
Malam tadi, portal berita Melayu memetik sumber yang tidak disebutkan namanya mengatakan bahawa pendakwah berusia 25 tahun itu, yang juga merupakan peserta program realiti, akan dihadapkan ke mahkamah di Petaling Jaya terlebih dahulu, sebelum dihadapkan ke mahkamah di Shah Alam.
Suspek ditangkap pada 26 November setelah laporan yang mendakwa dia melakukan rogol dibuat di Ibu Pejabat Polis Shah Alam. Seorang guru berusia 22 tahun mengatakan bahawa dia diperkosa oleh suspek di sebuah rumah di Shah Alam pada 22 Oktober.

Berikutan itu, tujuh lagi laporan mengenai jenayah serupa – termasuk laporan penganiayaan dan seks tidak wajar oleh seorang pelajar kolej berusia 22 tahun – telah dibuat terhadap suspek.
Dia ditahan sejak 27 November, dengan perintah reman diperpanjang pada 1 Disember, dan sekali lagi pada 7 Disember, untuk membantu siasatan polis. Sumber: Berita harian.
Malay News
National Desk