Doktor Maradona disiasat

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Bogota: Doktor Diego Maradona sedang disiasat untuk kemungkinan pembunuhan selepas kematian legenda bola sepak itu, lapor Agensi Anadolu, memetik pendakwa Argentina pada hari Ahad. Maradona meninggal dunia akibat serangan jantung pada hari Rabu di rumahnya di pinggiran ibu kota, Buenos Aires.

Polis menyerbu rumah dan klinik Leopoldo Luque pada pagi Ahad ketika mereka berusaha untuk memastikan sama ada terdapat kecuaian dalam rawatan perubatan Maradona, menurut beberapa media berita tempatan. Luque menafikan melakukan kesalahan.

Tidak ada kesalahan perubatan di pihak sesiapa. Diego mengalami serangan jantung. Pada pesakit dengan keadaannya, adalah perkara yang paling biasa di dunia untuk mati seperti itu. Segala yang mungkin dilakukan untuk mencegah kejadian itu, kata Luque dalam sidang media yang tidak dapat dilupakan di rumahnya.

Maradona telah menjalani pembedahan untuk pembekuan darah otak pada awal November. Luque telah membenarkannya meninggalkan hospital lapan hari kemudian. Doktor mengatakan bahawa dia telah melakukan semua yang dia boleh, sehingga yang mustahil.

Mereka mengambil sejarah perubatannya dan ujian yang saya lakukan. Peranti elektronik. Pemacu keras yang saya ada 20 tahun yang lalu. Semua telefon. Yang benar adalah saya terkejut, kerana ketika Diego meninggal, saya tiba di tempatnya dan pejabat pendakwa sudah bekerja. Mereka tidak membawa saya untuk memberi keterangan. Saya tidak fikir begini, katanya.

Serbuan itu berlaku setelah anggota keluarga Maradona dilaporkan memberitahu penyiasat bahawa mereka telah menyaksikan pergaduhan antara Maradona dan doktor peribadinya. Luque mengatakan bahawa jenis pertemuan dengan pesakitnya adalah perkara biasa.

Apa yang saya jelaskan kepada Diego adalah sukar. Berkali-kali dia menolak saya. Dan kemudian dia akan memanggil saya kembali. ” Siasatan diminta setelah anak perempuan Maradona Dalma dan Giannina mempersoalkan ubat yang diberikan ayah mereka.

Malay News

Sports Desk