BOSTON, Sept. 12, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Duck Creek Technologies, penyedia penyelesaian pintar yang mentakrifkan masa depan insurans harta dan mangsa (P&C) dan insurans am, mengumumkan pelantikan Teresa M. Kim sebagai ketua pegawai kewangan (CFO). Kim ialah peneraju kewangan kanan yang ulung yang memiliki latar belakang dan sejarah yang kukuh dalam pengkomputeran awan, platform teknologi dan perakaunan awam “Big Four”. Kim menyertai Duck Creek selepas memegang jawatan selama 20 tahun dengan Akamai Technologies (Akamai), sebuah syarikat rangkaian penyampaian kandungan dan perkhidmatan awan di seluruh dunia, yang baru-baru ini beliau berkhidmat sebagai naib presiden (VP) kewangan dalam kumpulan teknologi awan mereka yang menyelia lebih $2 bilion hasil sambil membantu perniagaan membina platform berskala dunia. Semasa di Akamai, Kim juga merupakan Naib Presiden kewangan di bahagian media dan pembawa mereka yang membantu untuk mengetuai rundingan kontrak pelanggan media strategik. Sebelum ini, beliau memegang peranan sebagai penolong pengawal yang menyelia perakaunan dan operasi global yang mengetuai satu pasukan besar terdiri daripada 120 profesional dan membina pusat kecemerlangan kewangan di India dan Poland.

Sebelum ke Akamai, Kim berkhidmat sebagai juruaudit kanan dengan Ernst &Young (EY), menyokong pelanggan dalam sektor teknologi, komunikasi dan hiburan EY. Beliau memulakan kerjayanya dalam peranan perundingan kewangan dengan KPMG dan Economic Analysis Corporation sebelum berpindah ke perakaunan awam.

“Teresa ialah pemimpin yang dinamik dan teliti dengan kepintaran kewangan yang mantap, berfokuskan pelanggan dan pengalaman merentas operasi teknologi awan dan platform. Ketika Duck Creek terus memberi tumpuan kepada pertumbuhan antarabangsa dan kematangan SaaS, Kim akan menjadi aset yang luar biasa dalam membantu untuk mengarahkan transformasi strategik kita sendiri dan mengoptimumkan operasi kewangan kita,” kata Mike Jackowski, Ketua Pegawai Eksekutif Duck Creek. “Ini adalah masa yang menarik untuk kami semua di Duck Creek dan saya yakin bakat beliau akan membantu kami untuk terus mencipta nilai untuk pelanggan, rakan kongsi dan pihak berkepentingan kami.”

Kim menambah, “Saya teruja menyertai Duck Creek ketika ia mengukuhkan kedudukan kepimpinannya dalam industri insurans global. Saya berbesar hati kerana berpeluang bekerja rapat dengan Mike dan seluruh pasukan Duck Creek semasa tempoh pertumbuhan yang dipercepatkan.”

Kim memperoleh ijazah Sarjana Muda Sastera yang mengkhusus dalam bidang ekonomi dan minor dalam pengajian Asia Amerika dari UCLA. Beliau memperoleh MBA dan ijazah sarjana dalam perakaunan dari Northeastern University. Kim berpangkalan di kawasan Boston.

Perihal Duck Creek Technologies

Duck Creek Technologies ialah penyedia penyelesaian pintar yang mentakrifkan masa depan industri harta dan mangsa (P&C) dan insurans am. Kami merupakan platform tempat sistem insurans moden dibina, membolehkan industri memanfaatkan kuasa awan untuk menjalankan operasi tangkas, pintar dan malar hijau. Ketulenan, tujuan dan ketelusan adalah teras kepada Duck Creek, dan kami percaya insurans harus ada untuk individu dan perniagaan apabila, di mana, dan cara mereka paling memerlukannya. Penyelesaian peneraju pasaran kami tersedia secara kendiri atau sebagai suite penuh, dan semuanya tersedia melalui Duck Creek OnDemand. Sila layari www.duckcreek.com untuk mengetahui lebih lanjut. Ikuti Duck Creek di saluran sosial kami untuk mendapatkan maklumat terkini – LinkedIn dan Twitter.

Hubungi

Drake Manning
Duck Creek Technologies
drake.manning@duckcreek.com

Foto yang dilampirkan bersama pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/4a0ac0b9-1a79-4e33-a4bb-d27139e4383d