“Jika ikutkan, Syasya masih belum sedia berkahwin” -Nenek

“Jika ikutkan, Syasya masih belum sedia berkahwin” -Nenek
“Jika diikutkan Syasya masih belum sedia, tapi suaminya kata kalau tidak (mahu berkahwin) nak cari orang lain.

Itu jawapan daripada nenek kepada bekas anggota kumpulan Dolla, Syasya Rizal iaitu pelakon, Rozie Othman apabila mengatakan yang penyanyi berkenaan sebenarnya belum bersedia untuk berumah tangga.

Syasya masih belum sedia, tapi suami mahu halalkan hubungan

Memetik laporan dari Mstar, Rozie memberitahu bahawa suami kepada penyanyi tersebut belum bekerja, namun mahu melanjutkan pelajaran ke luar negara.

Susulan daripada itu, dia mahu menghalalkan hubungan mereka sebelum fokus kepada pembelajarannya disana.

“Suami Syasya nak sambung belajar dan mahu ikatan mereka sah sebagai suami isteri. Jika diikutkan Syasya masih belum bersedia tapi suaminya kata kalau tidak (mahu berkahwin) nak cari orang lain”

Syasya masih belum sedia, nenek rasa macam tergesa-gesa

Walaupun akui kecewa kerana mengetahui bahawa cucunya bakal bernikah sewaktu pulang dari Mekah tempoh hari, dia akur dengan keputusan tersebut memandangkan suami cucunya memberi pilihan untuk berkahwin dan mengikutnya ke luar negara, ataupun melupakan sahaja hubungan mereka.

“Saya kecewa juga apabila pulang dari Makkah dapat tahu Syasya nak bernikah. Saya ada tanya kenapa tergesa-gesa? Tapi mereka sudah rancang sejak awal” 

Namun anggap semua adalah ketentuan

Walau bagaimanapun, pelakon berusia 62 tahun itu mengatakan yang semua yang berlaku adalah takdir dan menerimanya dengan terbuka.

“Tapi itu semua ketentuan dan kuasa Allah,” kata Rozie.

Nasihat cucu jaga diri & suami

Dalam pada itu, dia memberitahu turut menasihati Syasya supaya bijak menjaga diri dan menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri sebaiknya.

“Buat masa sekarang suami Syasya tak bekerja sebab akan sambung belajar tak lama lagi.
“Saya ada pesan pada Syasya agar dia jadi isteri yang baik dan solehah kepada suaminya dan sentiasa jaga diri apabila berada di tempat orang nanti. Kalau suatu hari nanti nak buat kemunculan semula, kena pandai bawa diri dan jaga nama baik suami,” ujarnya.

Artikel lain: “Dia dah berhijab..”- Rozie Othman syukur, Syasya & suami sambung belajar di luar negara

Akan adakan majlis resepsi bulan depan

Difahamkan, Syasya atau nama sebenarnya, Norsyasya Afiqah Shahrizal, 23 dan suami akan diraikan dalam satu majlis persandingan pada Jun nanti di sebuah dewan sekitar Kuala Lumpur.

syasya masih belum sedia

Terdahulu, berita Syasya Rizal menarik diri dari kumpulan Dolla benar-benar mengejutkan ramai lebih-lebih lagi alasannya yang bersifat peribadi.

Namun begitu, pada 21 April lalu, pihak syarikat rakaman Universal Music Malaysia mengesahkan bahawa penyanyi berkenaan telah selamat bergelar seorang isteri.

Dia juga telah berkongsi beberapa gambar sewaktu majlis pernikahannya di media sosial dan memberi penjelasan berhubung keputusan yang dibuat berkaitan kerjaya seninya bersama Dolla.

Sumber: Mstar (Amin Hazlan)