Jururawat New York menerima pertama vaksin Covid-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

New York: Seorang jururawat di New York menjadi orang pertama di Amerika Syarikat yang menerima vaksin coronavirus pada hari Isnin. Sandra Lindsay, seorang jururawat rawatan kritikal di Pusat Perubatan Yahudi Long Island, menerima rakaman Pfizer-BioNTech secara langsung di televisyen sejurus sebelum jam 9.30 pagi (1430 GMT).
Vaksin Pertama Ditadbir. Tahniah USA! Tahniah DUNIA! “Presiden Donald Trump tweet. Lindsay berkata, ubat itu” tidak merasa berbeza dengan mengambil vaksin lain. ”
“Saya merasa hebat. Saya berasa lega,” katanya.

Saya harap ini menandakan permulaan akhir masa yang sangat menyakitkan dalam sejarah kita. Saya ingin menanamkan keyakinan orang ramai bahawa vaksin itu selamat. Kami berada dalam wabak jadi kita semua perlu melakukan peranan kita, “tambah Lindsay. Gabenor Andrew Cuomo, yang menyaksikan detik penting melalui pautan video, memberitahu Lindsay dia berharap vaksin itu memberi dia dan pekerja penjagaan kesihatan garis depan yang lain” keselamatan dan keselamatan. ”

Perlu beberapa bulan sebelum vaksin mencapai tahap kritikal. Jadi, inilah cahaya di hujung terowong, tetapi terowong panjang, katanya, mengingatkan orang untuk terus mengikuti garis panduan jarak fizikal. Covid-19 telah merosakkan Amerika Syarikat. Lebih daripada 300,000 orang Amerika telah terbunuh oleh virus tersebut, termasuk lebih dari 35,000 penduduk negara New York. – AFP