Kepingan emas kecil dan besar jatuh dari langit

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

India: Potongan emas jatuh dari langit. Sebilangannya berukuran bata. Yang lagi kecil. Sekiranya anda mendengar tentang peristiwa seperti itu, mungkin tidak ada yang akan mempercayai! Tetapi di sebuah kampung di negara ini, emas benar-benar jatuh dari langit. Dan dengan mengambil sekeping emas itu, banyak penduduk biasa menjadi kaya semalam. Banyak yang terkejut mendengar kejadian seperti itu di sebuah kampung dekat Surat di Gujarat.

Desa Dumms, dekat Bandara Surat, tiba-tiba hujan dengan emas dari langit. Besar dan kecil, pelbagai jenis kepingan emas tersebar di berbagai kawasan kampung. Menurut sebilangan penduduk kampung, sekeping emas yang besar itu setara dengan sebilangan bata. Dan kepingan kecilnya seukuran biskut. Setelah mendengar berita hujan emas dari langit, banyak penduduk kampung keluar dengan obor dalam kegelapan malam. Sebilangan telah mengambil lebih dari satu keping emas. Sekali lagi tidak ada yang mendapat. Tetapi apa yang pelik berlaku! Bagaimana mungkin ada hujan emas di kampung!

Dipercayai bahawa seseorang atau seseorang melemparkan sekeping emas dari pesawat kerana takut ditangkap menyeludup emas ke luar negara. Potongan itu datang ke kampung di Gujarat. Polis sedang menyiasat untuk mengetahui siapa yang menjatuhkan emas dari pesawat itu. Namun, ramai penduduk kampung tidak mengakuinya walaupun setelah menerima emas tersebut. Jangan sampai pentadbiran polis menginginkan emas itu kembali dari mereka. Menurut pentadbiran tempatan, banyak orang menjadi kaya dalam semalam. Ramai yang masih mencari emas siang dan malam. Sekiranya ada emas di mana-mana bahagian kampung dengan harapan!

Malay News
Social Media Desk