Messi penat, mahu dibebaskan

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Barcelona: Lionel Messi sangat marah. Dia adalah had utama kegusaran. Dia boleh disalahkan atas kegagalan padang atau dia boleh mendapatkan kepala, jadi dia harus bertanggungjawab atas kegagalan pemain lain! Bintang Argentina Soja Saptai mengatakan bahawa dia bosan dengan tanggungjawab untuk semua perkara. Dia mahu menyingkirkannya.
Kekesalan bintang Barcelona kerana kontroversi baru-baru ini. Namun, kontroversi itu menjadi rakan Messi sepanjang tahun. Namun, hubungannya dengan Bar বার a tidak sama seperti sebelumnya. Messi sama sekali tidak berpuas hati dengan kelab itu, yang dilanda pelbagai masalah di dalam dan luar negara. Bar মৌ a terpaksa menghabiskan musim lalu dengan tangan kosong sepenuhnya. Gelaran La Liga telah hilang, dan mereka harus meninggalkan Liga Juara-Juara setelah tewas 6-2 kepada Bayern Munich. Messi telah menyalahkan pihak pengurusan kerana keadaan di kelab itu. Presiden yang baru keluar ialah Joseph Maria Bartomeu. Perkara itu menjadi semakin buruk ketika dia mengumumkan keputusannya untuk meninggalkan kelab pada Ogos lalu. Walaupun dia telah berjanji untuk tinggal di Kem Baru selama satu tahun lagi setelah jatuh dalam cengkeraman Klausa Pelepasan, dia tidak perlu menjadi ahli psikologi yang hebat untuk menyedari bahawa dia tidak berada dalam mental yang tepat.
Kontroversi baru mengenai bintang Perancis Bar An a, Antoine Griezmann. Atletico berada di Madrid. Tetapi bintang yang memenangi Piala Dunia menghadapi banyak masalah dengan menulis namanya di kem baru. Nampaknya tiada apa yang berlaku. Pelatih Ronald Coman juga tidak mempermainkannya di XI pertama. Bukannya Griezmann sendiri dalam keadaan sangat baik. Tetapi bapa saudaranya dan bekas ejennya telah mengambil kesempatan. Mereka menyalahkan Messi kerana kedudukan buruk Griezmann di Barcelona.

Menurut saudara Griezmann, Emanuel Lopez dan bekas ejen Eric Olhats, Messi tidak membenarkan Griezmann berjaya. Lopez memberitahu sebuah akhbar Perancis: “Kami tahu Griezmann tidak akan berjaya dengan baik ketika dia pergi ke Barcelona. Saya fikir keadaan seperti itu tidak akan berlangsung lebih dari enam bulan. Tetapi saya melihat bahawa Griezmann harus berjuang sepanjang musim. Sebenarnya, bermain di sebelah Messi adalah tugas yang sangat sukar. Kita semua tahu apa yang berlaku di dalam! ‘

Jelas dari kata-kata Lopez bahawa Griezmann tidak dapat melakukannya dengan baik di Barcelona kerana pengaruh Messi. Khususnya, kerana Messi tidak mahu Griezmann melakukannya dengan baik di Barcelona, ​​kami semua tidak memberi cahaya kepada bintang Perancis itu. Situasi itu dibuat sedemikian rupa sehingga Griezmann tidak dapat melakukan yang lebih baik.
Keluhannya tidak berakhir di sini. Saudara-mara Griezmann juga mengatakan bahawa staf pelatih Bar did a tidak memperlakukan pemain dengan sama rata dalam latihan, sambil menambah bahawa “Messi sama sekali tidak mahu berlatih. Amalan Barcelona adalah untuk membuat pemain tertentu gembira. ‘

Messi bertindak balas dengan keras terhadap tuduhan itu, dengan mengatakan, “Saya benar-benar bosan untuk menjawab tuduhan-tuduhan palsu itu. Saya mahu menyingkirkannya. ‘Messi kembali ke Barcelona selepas kelayakan Piala Dunia menentang Peru di Amerika Latin.
Pasukan lama Griezmann akan menentang Atletico Madrid pada perlawanan seterusnya di Barcelona La Liga selepas rehat pertandingan antarabangsa. Pada hari yang sama, Griezmann akan bertemu rakan sepasukan lamanya. Namun, Messi tidak akan dapat bertemu dengan sahabatnya Luis Suarez. Bintang Uruguay itu juga harus menjawab atas kecuaiannya terhadap Barcelona buat masa ini. Suarez bahawa Kovid telah diserang.

Malay News
Sports Desk