Mourinho meminta sokongan penuh semangat terhadap Arsenal

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

London: Tottenham Hotspur hanya akan mendapat keuntungan dari kembalinya peminat untuk perlawanan tuan rumah Liga Perdana Inggeris esok jika mereka berada di sana untuk ketinggalan pasukan dan tidak hanya menyerap suasana di stadium, kata pengurus Jose Mourinho semalam.
London telah diletakkan di bawah sekatan Tahap 2 Covid-19 oleh kerajaan Britain, membuka jalan untuk pengembalian peminat yang terhad ke Stadium Tottenham Hotspur untuk pertama kalinya sejak Mac.
Ketika ditanya apakah kepulangan penonton akan memberi pendorong tambahan kepada pemimpin Liga Perdana, Mourinho berkata: “Itu bergantung pada peminat, profil mereka, cara orang akan menghadapi pertandingan.

Adakah mereka mahu pergi ke stadium yang paling indah di England dan menikmatinya? Atau adakah mereka mahu pergi bermain permainan? Sekiranya mereka ingin menikmati stadium dan minat mereka terhadap bola sepak, saya rasa tidak ada perbezaan besar.

Sekiranya mereka ingin pergi ke sana dan bermain, pakai kemeja Tottenham dan mainkan permainan, itu dapat memberi sedikit motivasi dan kesenangan bagi kita, ya. ”
Mikel Arteta, yang pasukan Arsenal mengalahkan Rapid Vienna 4-1 dalam pertembungan Liga Europa pada hari Khamis di depan 2000 penyokong di Stadium Emirates, mengatakan kehadiran penonton akan memberi kelebihan kepada Spurs.

Mungkin, kerana sukan tanpa peminat ini berbeza sama sekali, katanya. Pemain kehilangan sedikit tujuan dan emosi.
Kami di sini untuk membuat peminat menikmati. Mereka mempunyai keghairahan yang besar dan ketika mereka dapat menyampaikan bahawa ia masuk terus ke pemain. Untuk memilikinya di rumah atau di rumah selalu berbeza.

Arsenal, yang berada di tangga ke-14, hanya mengutip empat mata dalam enam perlawanan liga terakhir mereka ke pertembungan Ahad tetapi Mourinho yakin buku borang dapat dilemparkan ke luar jendela.
Kita semua tahu bahawa derby tidak ada kaitan dengan bentuk, momentum, kecederaan, penggantungan. Tidak ada kaitan dengan itu. Itu hanya Tottenham v Arsenal, ”katanya. “Dalam pertandingan ini, meja tidak mengatakan apa-apa, hasilnya tidak mengatakan apa-apa. – Reuters

Malay News
Sports Desk