KAMPAR: Wanita yang terselamat dalam nahas membabitkan tiga beranak maut dirempuh lori Jabatan Imigresen di ibu negara minggu lalu kini sudah dapat menerima kenyataan tragedi yang berlaku.
Norhayati Razali, 55, yang masih dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) berkata, walaupun reda dengan apa yang berlaku, dia tetap bersedih dan pilu apabila hilang tiga insan tersayang dalam sekelip mata.
Katanya, dia masih terkejut dan sedih sejak mendapat tahu suaminya, Shaik Mohd. Firdaus Shaikh Yahya, 53, dan dua anak perempuan mereka, Siti Nor Sazlin, 25, serta Siti Darwisyah Auni, 12, maut di tempat kejadian.
“Sedih dan pilu hati saya apabila hilang tiga insan tersayang dalam sekelip mata. Namun saya reda dan berharap supaya roh ketiga-tiga orang tersayang ditempatkan dalam kalangan orang yang soleh,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia semalam.
Dalam pada itu, Norhayati berharap permohonan untuk dipindahkan ke Hospital Teluk Intan diluluskan bagi memudahkan ahli keluarga melawat dan menjaganya.-UTUSAN.

