Saya tak reda & tak terima, dia beritahu selepas dia kahwin – Ibu Syamsul Yusof

Saya tak reda & tak terima, dia beritahu selepas dia kahwin – Ibu Syamsul Yusof

Ibu kepada pengarah popular Syamsul Yusof, Datin Patimah Ismail mengakui tidak merestui dan reda perkahwinan kedua anaknya itu dengan seorang wanita dikenali sebagai Ira Kazar.

Menurut laporan BH Online, dia mengetahui kemelut melanda rumah tangga Syamsul dan isterinya Puteri Sarah Liyana sering menjadi perhatian orang ramai sehingga tular di media sosial.

“Syamsul, jangan jadi munafik! Saya tak reda dan tak terima (perkahwinan kedua Syamsul). Saya baru dapat tahu tadi selepas diberitahu oleh Syamsul.
“Tapi saya cakap tak reda dan tak izinkan. Dia beritahu saya selepas dia berkahwin,” kata isteri kepada penerbit tersohor Datuk Yusof Haslam itu.

Patimah berkata, pengarah filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan itu pernah menafikan mempunyai hubungan dan sudah bernikah dengan Ira yang juga anak kepada pelakon veteran Kazar Saisi.

“Sebelum ini, tak mengaku. Dia bermati-matian cakap dia tak kahwin. Orang buat fitnah katanya dan mahu saman orang yang buat cerita.
“Namun, hari ini dia mengesahkan segalanya-galanya. Sekali lagi nak tegaskan, saya tak izinkan dan tak reda atas perbuatannya itu,” ujarnya.

Terdahulu, beliau meninggalkan komen pada salah satu posting dimuat naik menantunya berharap Allah SWT dapat memberikan terbaik kepada dua orang cucunya yang juga anak Syamsul.

Sumber: BH Online (Sudirman Mohd Tahir & Najiy Jefri)