SAN FRANCISCO, June 08, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Persidangan RSA – Sumo Logic (NASDAQ: SUMO), platform analitik SaaS untuk membolehkan aplikasi asal berasaskan awan yang boleh dipercayai dan selamat, hari ini melancarkan Makmal Ancaman Sumo Logic, unit penyelidikan dan pengesanan keselamatan ancaman. Unit Makmal Ancaman adalah antara perkhidmatan dan alatan yang diperluaskan daripada Sumo Logic untuk membantu pelanggan memodenkan operasi keselamatan dan mencapai daya tahan siber yang lebih besar. Sumo Logic akan mempamerkan fungsi penyelesaian perisikan keselamatannya dari Bilik #5463 pada Persidangan RSA 2022 minggu ini di San Francisco.

Unit Makmal Ancaman Sumo Logic dibina untuk menyampaikan aliran kandungan pengesanan mendalam yang berterusan, panduan respons pantas dan amalan terbaik yang boleh diambil tindakan kepada pelanggan keselamatan Sumo Logic. Pasukan ini dikendalikan oleh pakar domain yang mempunyai latar belakang dalam bidang forensik, respons insiden dan kerjasama merah/biru, serta operasi siber yang bersifat menyerang dan defensif dalam perkhidmatan ketenteraan dan perisikan Amerika Syarikat. Dimaklumkan oleh kepakaran manusia yang mendalam, Unit Makmal Ancaman juga akan memainkan peranan yang lebih besar dalam menyumbang logik pengesanan lanjutan dan amalan terbaik kepada komuniti keselamatan untuk membantu mengumpul pertahanan.

Dave Frampton, VP/GM, Unit Perniagaan Keselamatan Sumo Logic:
“Unit Makmal Ancaman kami akan menyumbangkan cerapan yang boleh diambil tindakan kepada pelanggan kami daripada penyelidikan ancaman termaju, kami juga akan berkongsi cerapan dengan komuniti untuk meningkatkan pertahanan kolektif industri. Kepakaran pengamal kami yang mendalam dan pelbagai diterjemahkan kepada liputan pengesanan maju yang disampaikan dalam model SaaS unik yang menggabungkan kemas kini global masa nyata dengan penyesuaian penggunaan untuk pelanggan individu.”

Menterjemahkan Penyelidikan Ancaman kepada Pertahanan Proaktif
Permukaan ancaman moden juga merangkumi keselamatan aplikasi pada setiap lapisan tindanan. Pelanggan memerlukan aliran kerja hujung ke hujung yang diselaraskan merentasi usaha pengesanan, penyiasatan dan respons. Cerapan Makmal Ancaman disampaikan merentasi portfolio keselamatan Sumo Logic, daripada pengesanan dan penyiasatan dalam Cloud SIEM kepada respons ancaman automatik dalam Cloud SOAR. Dalam platform penghantaran SaaSnya, Sumo Logic mengemas kini kandungan pengesanan untuk semua pelanggan sekurang-kurangnya dua kali seminggu, untuk memendekkan masa kitaran daripada penyelidikan kepada penyesuaian pertahanan konkrit dalam persekitaran yang mana masa memainkan peranan yang sangat penting.

Pengamalan Makmal Ancaman Sumo Logic
Seperti yang pertama kali dilaporkan dalam media pada bulan April, perisian hasad pertama yang mengeksploitasi pengkomputeran tanpa pelayan ditemui dalam keadaan liar mencipta pelombong kripto dalam AWS Lambda. Dipanggil Denonia, perisian hasad canggih ini memerlukan pendekatan holistik untuk pengesanan, penyiasatan dan respons. Unit Makmal Ancaman melakukan kejuruteraan penyelidikan dan pengesanan pada platform Sumo Logic. Pasukan itu kemudiannya menjana kandungan untuk pengesanan dalam Cloud SIEM, menyampaikan analisis dan memburu merentasi platform, dan mengatur respons dalam Cloud SOAR semuanya dalam satu aliran kerja.

Ketahui tentang sumbangan terkini daripada Unit Makmal Ancaman Sumo Logic:

Perihal Sumo Logic
Sumo Logic, Inc. (NASDAQ: SUMO) memperkasakan individu yang menguasakan perniagaan digital yang moden. Melalui platform analitik SaaS, Sumo Logic membolehkan pelanggan menyampaikan aplikasi asal berasaskan awan yang boleh dipercayai dan selamat. Sumo Logic Continuous Intelligence Platform™ membantu pengamal dan pembangun memastikan kebolehpercayaan aplikasi, selamat dan melindungi daripada ancaman keselamatan moden serta mendapatkan cerapan tentang infrastruktur awan mereka. Pelanggan di seluruh dunia bergantung pada Sumo Logic untuk mendapatkan analitik dan cerapan masa nyata yang berkuasa merentasi pemerhatian dan penyelesaian keselamatan untuk aplikasi asal berasaskan awan mereka. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.sumologic.com.

Sumo Logic ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Sumo Logic di Amerika Syarikat dan di negara asing. Semua nama syarikat dan produk lain mungkin merupakan tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar pemilik masing-masing.

Sebarang maklumat mengenai tawaran, kemas kini, kefungsian atau pengubahsuaian lain, termasuk tarikh keluaran, tertakluk pada perubahan tanpa notis. Pembangunan, keluaran dan masa bagi mana-mana tawaran, kemas kini, kefungsian atau pengubahsuaian yang diterangkan di sini kekal mengikut budi bicara mutlak Sumo Logic dan tidak boleh bergantung padanya untuk membuat keputusan mengenai pembelian, mahu pun sebagai representasi, jaminan atau komitmen untuk menyampaikan tawaran, kemas kini, kefungsian atau pengubahsuaian khusus pada masa hadapan.

Hubungan Media
Carmen Harris, Sumo Logic
charris@sumologic.com
(469) 534-3069

Jenna Shikoff
RH Strategic
SumoLogicPR@RHStrategic.com
(267) 300-7190

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/9d6c55f8-3c74-4166-b2c6-4a7fd91be42a