usahawan selebriti Neelofa Noor kini memakai purdah

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Noor Neloofa New photo

Kuala Lumpur: Tuan rumah televisyen dan pengusaha jilbab Neelofa melepaskan tudung untuk memilih purdah.
Purdah adalah tudung panjang yang menutupi seluruh wajah wanita kecuali mata yang dipakai oleh wanita Muslim di Timur Tengah.

Pemain berusia 31 tahun yang nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor mengesahkan khabar angin itu kepada penerbitan berbahasa Melayu Harian Metro hari ini.
Pelakon itu meminta semua pihak mendoakan perjalanan barunya, agar dia sentiasa dalam rahmat Tuhan.
“Doakan saya, orang yang penuh dengan kesalahan agar sentiasa tabah dalam memperbaiki diri dan kekuatan sepanjang hari-hari mendatang.
“Mohon juga berdoa agar perjalanan baru saya sentiasa dalam rahmat dan kedamaian Tuhan,” kata mantan tuan rumah MeleTOP dalam satu kenyataan.

Sebelumnya, penampilan Neelofa menjadi topik perbincangan ketika gambar-gambar influencer popular di purdah, juga dikenali sebagai niqab, menjadi topik perbincangan di kalangan peminat dan pengikut yang mula membuat spekulasi mengenai penampilan terbarunya.

Ibu Neelofa, Datin Noor Kartini menggunakan Instagram untuk mengatakan bahawa dia bersyukur atas petunjuk ilahi yang diterima oleh anak perempuannya dan mengiringi siaran dengan klip pendek pasangan ibu dan anak perempuan itu berpelukan.

Dilahirkan di Pasir Mas, Kelantan, Neelofa menjadi terkenal dalam dunia hiburan setelah memenangi pertandingan kecantikan remaja Dewi Remaja pada tahun 2009.
Dia mendapat kejayaan sebagai pengusaha tudung di bawah label Naelofar Hijab yang dilancarkannya pada tahun 2014.
Pada tahun 2017, Neelofa, yang mempunyai 7.8 juta pengikut di Instagram, masuk ke senarai Forbes 30 Under 30 Asia.

Malay News
Glamour Desk