Yusof Haslam faham isteri rindu anak, nasihat supaya lebih bertenang

Yusof Haslam faham isteri rindu anak, nasihat supaya lebih bertenang

Datuk Yusof Haslam akui memahami isterinya, Datin Fatimah Ismail merindui anaknya, Syamsul Yusof dan ia menjadi punca mengapa beliau kerap berkongsi luahan di Instagram.

Memetik laporan dari Mstar, Datuk Yusof mengatakan yang isterinya hanya mahu Syamsul pulang ke pangkuan keluarga dan menjernihkan masalah yang berlaku ketika ini.

Penerbit terkenal itu juga turut berharap supaya kemelut rumah tangga antara anak lelakinya itu dengan Puteri Sarah Liyana segera diselesaikan.

“Dia seorang ibu… Dia rindukan kasih sayang anak dia dan berharap anak dia balik berjumpa… harmonikan benda-benda yang kusut.
“Saya ada menasihati datin agar bertenang menangani isu ini, saya bukannya tak sedih… dia anak darah daging saya. Saya sayang dia… saya nak dia balik jumpa isteri dan anak dia. Saya tak mahu benda ini berlarutan.
“Apa pun kehidupan perlu diteruskan walaupun berlaku perkara seperti itu. Pada usia saya sekarang ini saya nakkan kedamaian bukannya konflik yang tidak selesai. Saya sayang menantu saya dan anak-anak saya,” katanya.

Walau bagaimanapun, Yusof tetap akan mendoakan yang terbaik buat anak-anak dan para menantu untuk menjalani kehidupannya.

“Saya tiada menyimpan dendam ke apa saya tahu anak muda ada konflik dan jiwa muda dia. Dia melalui proses.
“Saya bermula dari bawah, Syamsul ada perjalanan hidup yang selesa dan tentunya kehidupan kami tidak sama. Saya pun tidak boleh salahkan dia 100 peratus,” katanya lagi.

Untuk rekod, kemelut rumah tangga Syamsul Yusof bersama Puteri Sarah Liyana mulai mengalami masalah setelah muncul orang ketiga iaitu Ira Kazar. Mereka telah pun mengumumkan bernikah dengan anak kepada aktor senior, Kazar Saisi di media sosial.

Disebabkan itu, keluarga Syamsul Yusof terutamanya ibunya kerap meluahkan rasa ralat dengan apa yang berlaku dan sentiasa memberikan semangat kepada menantunya untuk memperjuangkan hak sebagai seorang isteri.

Sumber: Mstar