Pemandu Ferrari, Perodua Aruz sudah berdamai – Polis

am@hmetro.com.my

Nilai: Kedua-dua pemandu kenderaan yang dikatakan terbabit dalam pergaduhan di Kilometer 276 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah selatan, di sini, semalam, dikatakan sudah berdamai.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Johari Yahya berkata, bagaimanapun pihak polis masih meneruskan siasatan berhubung kejadian jam 11 pagi semalam itu.

“Perkembangan terkini membabitkan pemandu Ferarri berusia 40 tahun dan Perodua Aruz berusia 35 tahun dalam kejadian yang tular di media sosial.

“Kedua-dua pihak mengadakan pertemuan dan perbincangan secara persendirian atas kehendak mereka sendiri tanpa pembabitan atau campur tangan pihak polis,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Beliau berkata, hasil perbincangan itu, kedua-dua pihak dikatakan mencapai persetujuan bersama untuk menyelesaikan perselisihan secara baik dan tidak memanjangkan perkara berkenaan.

“Kedua-dua pihak turut bersetuju atas kehendak sendiri untuk membuat siaran media bersama bagi menjelaskan penyelesaian yang dicapai susulan rakaman kejadian yang tular di media sosial,” katanya.

Johari berkata, walaupun kedua-dua pihak mencapai persetujuan secara baik, perkara itu tidak menjejaskan proses siasatan polis.

“Siasatan akan diteruskan dan dilengkapkan berdasarkan keterangan serta bukti yang diperoleh untuk tindakan selanjutnya.

“Kedua-dua penama dibebaskan dengan jaminan polis dan masing-masing dijamin oleh seorang penjamin,” katanya.

© New Straits Times Press (M) Bhd

Scroll to Top