Ariani perkenal jenama lelaki Aryan

Ariani perkenal jenama lelaki Aryan

KUALA LUMPUR – Jenama fesyen tudung, Ariani buat kali pertama melancarkan sub jenama baharu khas kepada  golongan lelaki iaitu Aryan sempena koleksi Ariani Layar Raya 2023.

Pengarah pemasarannya, Datin Seri Farah Haryani Muhammad Philip berkata, ia disediakan untuk kanak-kanak dan orang dewasa di mana koleksi itu pilihan tepat untuk kelainan bergaya pada lebaran ini.

“Dalam penghasilan tudung, Ariani kekal mengilhamkan rekaan hijab dan busana terkini dengan pelbagai pilihan dan gaya cukup menawan.

“Sebanyak 101 rekaan hijab terbaharu diperkenalkan dengan kombinasi warna, material dan cetakan lebih unik, moden dan elegan dalam setiap helaian hijab engan paduan warna menarik untuk digayakan, pada Aidilfitri ini,” katanya dalam satu kenyataan.

Ariani turut memperkenalkan duta terbaharunya pelakon Datin Lisa Surihani (kiri).

Ariani turut memperkenalkan duta terbaharunya iaitu pelakon, Datin Lisa Surihani dan Bella Dally yang sudah selama sembilan tahun dengan jenama itu, selain pengacara Uyaina Arshad sejak tiga tahun lalu.

Sementara itu, Farah Haryani memberitahu, syarikat itu turut mencipta sejarah membuka House of Ariani (HOA) pada 10 Mac lalu.

Katanya, bangunan empat tingkat berkeluasan 37,100 meter persegi menempatkan semua koleksinya di bawah satu bumbung termasuk tudung dan butik pakaian Muslimah terbesar di Malaysia.

“Buat masa ini, lebih 200 koleksi tudung dan 100 koleksi pakaian ditawarkan di HOA dan kami sudah memulakan koleksi sempena raya ini sejak lapan bulan lalu.

“Selain untuk menarik lagi ramai pelanggan, tujuan HOA juga adalah untuk memberikan pengalaman baru kepada pelanggan setia Ariani untuk lebih dekat lagi dengan jenama ini,” katanya.

Sementara itu, Pertunjukan Fesyen Ariani Layar Raya 2023 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur yang turut diperagakan koleksi Aryan seperti baju Melayu sedondon, sebelum kemuncak majlis dari The Premium Series by Ariani RTW dengan rekaan mewah menggunakan material berkualiti tinggi dan dilengkapi aksesori bertatahkan Swarovski. – MalaysiaGazette