Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan. – Hijabista

Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan. – Hijabista

Mengayakan tudung bercorak amat digeruni kalau tersalah gaya, tetapi amat dikagumi. Ia sangat cantik untuk dilihat, dikagumi dan bermimpi untuk dipakai, tetapi apabila ia datang untuk menggayakannya, anda takut.

Sukar untuk memikirkan bagaimana anda akan memadankan pakaian dengan reka bentuk rumitnya yang cantik. Adakah warna akan sepadan? Adakah anda perlu lihat pada teksturnya? Adakah ia kelihatan terlalu sarat?

Melihat trend corak bunga memberi impak keayuan yang terserlah pada si pemakai. Malah sesetengah daripada mereka suka menggunakan corak yang lebih menonjol dengan memakai pakaian dengan corak yang sama dan menukar pakaian itu kepada rupa puak eklektik dua helai.

ARTIKEL BERKAITAN: Cantik Terletak, Ini Tip Potongan Baju Kurung Yang Sesuai Untuk Baju Raya. Tampak Langsing!

Petua untuk memakai hijab bercorak bunga tanpa kelihatan seperti pasu bunga bergerak? Ada yang perlu dielakkan? Pasti ada cara yang betul dan salah untuk memakai tudung bercetak dengan bahagian atas bercetak, jom terus membaca untuk mengetahui caranya!

Pakai sesuatu pepejal untuk mengimbangi cetakan

Ini ialah peraturan utama yang pertama dan semua pakaian di sini mengikut peraturan ini. Mana-mana daripada cetakan ini akan berfungsi dengan pakaian bunga bercetak ini kerana baju berkolar pepejal memecahkan cetakan daripada kelihatan berlebihan. Jika pakaian ini berlengan panjang, cetakan akan mengatasi satu sama lain.

Simpan cetakan dalam satah yang sama

Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan.

Memadankan bentuk geometri seperti jalur dan titik polka bersama-sama atau abstrak dengan abstrak, lihat di bawah di bahagian atas dan tudung anda ialah cara terbaik untuk membuat cetakan pada cetakan. Perhatikan bagaimana blazer hitam memecahkan cetakan daripada kelihatan terlalu kuat.

ARTIKEL BERKAITAN: Emily In Paris Versi Berhijab, Seronok Tengok Elfira Loy Jalani Kehidupan Di Paris. Mencetus Keterujaan Hijabi!

Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan.

Mengekalkan warna dalam keluarga yang sama mengurangkan beban cetakan dan memastikan perkara itu kelihatan digilap. Perhatikan bagaimana model menggabungkan 2 petua pertama dengan bentuk bunga dalam satah yang sama, dan aksesori berwarna pepejal untuk memecahkan cetakan.

Tambahkan pop warna pepejal untuk mengalihkan perhatian daripada cetakan

Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan.

Warna biru navy bukan sahaja menyempurnakan warna navy dengan sempurna, ia mengekalkan warna navy dalam blazer dan selendang daripada kelihatan terlalu membosankan. Bahagian atas pepejal juga berfungsi untuk memecahkan cetakan, tetapi dalam kombinasi cetak pada cetakan ini, warna adalah kunci.

Berani dalam kelembutan!

Bergaya Dengan Tudung Bercetak, Hijabi Jangan Sampai Salah Padanan.

Beberapa aliran terhangat Spring ini termasuk cetakan tebal seperti paisley, bunga dan titik polka. Jangan takut untuk mencuba cetak atas-cetak dengan trend cantik ini, cuma ikut peraturan yang digariskan di atas dan sudah tentu anda akan kelihatan awesome!

Untuk meraikan Ulang tahun yang ke-7 pada Mac ini, Buttonscarves telah melancarkan koleksi eksklusif Malaysia khas yang dipanggil The Bèl Flè Series. Menampilkan pelbagai corak bunga seperti bunga ros, tulip, monstera jasmin, orkid hitam dan pelbagai lagi. Anda boleh dapatkan koleksi ini di fizikal store dan laman rasmi Buttonscarves.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.