Ira tak nak ganggu rumah tangga orang, tapi sudah terlanjur mencintai – Ayu Puteh

Ira tak nak ganggu rumah tangga orang, tapi sudah terlanjur mencintai – Ayu Puteh

Penerbit Datuk Ayu Puteh mendedahkan Ira Kazar iaitu isteri kedua kepada Syamsul Yusof pernah memberitahu dia mahu melepaskan pengarah tersebut dan membiarkannya kembali ke pangkuan keluarganya.

Ujar Ayu, dia antara kenalan Ira yang mengetahui hubungannya bersama pengarah tersebut dan pernah menasihatinya supaya tidak meneruskan percintaan yang sedang terjalin.

Menurut laporan Mingguan Malaysia, Ayu mengatakan Ira tidak pernah terfikir untuk mengganggu rumah tangga Syamsul bersama pelakon Puteri Sarah namun, tidak dapat membuat apa-apa disebabkan sudah terlanjur cinta antara satu sama lain.

“Secara peribadi, memang saya mengenali Ira, sejak dia berusia 19 tahun lagi. Dia berkawan dengan anak-anak saya malah dulu sering datang ke rumah dan beraktiviti bersama-sama. Bila kontroversi membabitkanya dan Syamsul timbul, saya juga ada menasihatkan dia sebelum ini.
“Katanya, dia pun tak pernah terfikir nak ganggu rumah tangga orang. Tapi sudah terlanjur saling mencintai. Ira dan Syamsul pun pernah bincang untuk tak teruskan hubungan dan anggap tak ada jodoh.
“Ira ada minta agar Syam­sul pulang ke rumah dan fokus kepada anak-anak dan isteri. Tetapi Syamsul pada waktu itu, tak komen apa-apa,” katanya.

Bukan itu sahaja, Ira turut memaklumkan dia mahu berdiam diri bukan kerana takut atau mengalah sebaliknya tidak mahu dilanel sebagai ‘penyondol’ suami orang.

Tegas Ayu, keluarga Ira Kazar pernah menasihatinya mengenai perkara ini namun, ia tidak dapat dielakkan disebabkan takdir yang menyatukan mereka berdua.

“Ira beritahu, dia tutup mulut bukan sebab takut atau mengalah. Tetapi logiknya kerana dia pun ‘duduk’ di tempat itu. Walau macam mana jujur pun dia tetap akan kena. Manalah ada orang suka wanita yang dilabel penyondol suami orang.
“Tapi kena ingat, bertepuk sebelah tangan tak akan menjadi… Keluarga dia pun dah nasihatkan, tetapi macam saya katakan tadi, kalau sudah jodoh, elak macam mana pun, itu takdir dia,” ujarya.

Bagaimanapun, pendedahan yang dilakuka oleh Ayu tidak bermaksud dia menyokong tindakan Ira Kazar memandangkan banyak hati yang perlu dijaga terutamanya Datuk Yusof Haslam.

Terdahulu, apabila Syamsul Yusof telah mengakui bernikah dengan Ira Kazar dengan berwalikan bapa wanita itu iaitu Kazar Saisi di Thailand sehingga mencetuskan pelbagai reaksi netizen di media sosial.

 

Sumber: Utusan Malaysia (Siti Athirah Dzulkifly)