Isteri striker Syafiq dipindahkan ke HKL untuk rawatan lanjut

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

George Town: Nur Amalina Norain, 25, isteri kepada penyerang Johor Darul Ta’zim (JDT) Muhammad Syafiq Ahmad, 25, dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) pagi ini untuk rawatan lanjut. Menurut ayah Muhammad Syafiq, Ahmad Ibrahim, 56, menantunya dipindahkan dari Hospital Seberang Jaya (HSJ) ke HKL sekitar jam 6.30 pagi. Ahmad mengatakan bahawa dia difahamkan bahawa Nur Amalina ditolak untuk membolehkan pakar di HKL terus memantau keadaannya setelah perbincangan dengan pakar di HSJ.

Menantu saya semakin baik dan stabil. Tidak ada yang serius mengenai keadaannya. Baru saja dia dipindahkan ke HKL untuk membolehkan pakar di sana mengawasinya. Saya dan keluarga, juga Syafiq akan turun ke HKL hari ini dan akan bersama Nur Amalina sehingga dia pulih dan keluar dari hospital, “katanya hari ini. Nur Amalina dan Muhammad Syafiq terlibat dalam kemalangan jam 4 pagi Ahad lalu , yang meragut nyawa anak lelaki mereka yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef; ibu mertua pemain bola sepak, Zainab Wahab, 45; dan pembantu Indonesia Titik Sukamti, 42.

Muhammad Syafiq berada di belakang roda Toyota Vellfire yang mereka tempuh ketika dia dilaporkan hilang kawalan dan merempuh pagar pengawal di sepanjang Lebuhraya Utara-Selatan (NSE) di Sungai Bakap. Juga di dalam kenderaan itu, anak perempuan pasangan Aaira Nur Saffiyya yang berusia dua tahun yang mengalami kecederaan ringan. Muhammed Syafiq juga mengalami kecederaan ringan sementara Nur Amalina cedera parah.

Mereka dalam perjalanan ke rumah keluarga Nur Amalina di Pendang, Kedah di mana dia akan menyelesaikan sisa kurungannya setelah melahirkan pada 14 November ketika nahas itu berlaku. Pada hari Isnin, Aaira Nur Saffiyya diberhentikan dari HSJ.
Pada hari yang sama, Nur Amalina berjaya menjalani pembedahan perut di HSJ setelah mengadu sakit di perutnya dan punggung, setelah dia berpindah dari Hospital Sungai Bakap (HSB) pada hari Ahad.

Semalam, Ahmad mendesak semua pihak untuk memberi masa dan ruang kepada Muhammad Syafiq untuk mengatasi cabaran yang sedang dihadapinya, dengan menekankan bahawa anaknya belum bersedia untuk berkongsi pengalamannya mengenai nahas maut yang tragis itu. Ahmad berkata, tumpuan anak sulungnya kini kepada isterinya, yang masih menerima rawatan.

Malay News
Sports Desk