Kerajaan teliti rentas negeri untuk Aidilfitri

source_img
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

farid_noh@bh.com.my

MUAR: Kerajaan sedang meneliti untuk membenarkan pergerakan rentas negeri bagi sambutan Aidilfitri nanti, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Perdana Menteri berkata, pengumuman akan dibuat sebaik semua data berkaitan dianalisis oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara.

“Buat masa ini rentas negeri untuk Aidilfitri kerajaan masih belum dapat beri jawapan lagi.

“Kita akan teliti dan diumumkan apabila tiba masanya nanti,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika bersarapan pagi bersama masyarakat di Warung Noorizwan, Felcra Bukit Kepong, Pagoh, hari ini.

Sementara itu, BERNAMA melaporkan Muhyiddin turut merasmikan premis dan trak makanan Fani Soy, milik sebuah syarikat Industri Kecil dan Sederhana (IKS) Bumiputera yang mengeluarkan produk berasaskan kacang soya di FELCRA Bukit Kepong di Labis dekat sini.

Ketibaan Muhyiddin bersama isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman, di FN Maju Enterprise pada kira-kira jam 9 pagi disambut oleh pemilik syarikat itu Noraini Ismail bersama suami Mohd Fazri Mohd Saimi.

Muhyiddin dan Noorainee kemudian diberikan penerangan mengenai operasi syarikat selain turut mencuba satu daripada produk keluaran syarikat berkenaan iaitu tau fu fa berperisa pandan.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Kepong, Datuk Dr Shahruddin Jamal.

Muhyiddin meluangkan masa kira-kira 20 minit di situ sebelum menghadiri program sarapan pagi bersama masyarakat FELCRA Bukit Kepong.

© New Straits Times Press (M) Bhd