Neymar meninggalkan padang pincang

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Brazil: PSG mengalahkan Istanbul Bashakshehir 2-0 dalam Liga Juara-Juara esok. Jurulatih PSG Thomas Tuchel tidak mendapat kelegaan walaupun menang. Bintang terbesar pasukan Neymar meninggalkan padang dengan kecederaan pangkal paha pada minit ke-26. Pada akhir perlawanan, Tukhel berkata kepada Shankar.

Kecederaan bukanlah perkara baru bagi Neymar sejak berpindah ke PSG. Metatarsal mengalami kecederaan tulang pada dua musim pertama di PSG. Neymar memberi isyarat kepada jurulatih untuk meninggalkan padang sendiri di Bashakshehir esok. Tuchel semestinya mengambil bintang Brazil dari padang. Neymar meninggalkan padang pincang. Tukhel meletakkan Pablo Sarabia sebagai pengganti Neymar. Neymar menjaringkan lima gol di Liga Juara-Juara. Namun, jurulatih PSG akan lebih berminat dengan pemulihannya yang pantas daripada tidak menjaringkan gol.

“Dia perlu dijemput,” kata Tuchel kepada RMC Sport setelah menang. Sekarang kita harus menunggu ujian. Tidak mengalami kesakitan yang teruk, tetapi dia sama sekali tidak lega. Dia mungkin tidak bermain beberapa perlawanan kerana jadual yang ketat. Tetapi pada masa ini, saya tidak dapat mengatakan dengan pasti. “Ditanya di mana dan seberapa serius kecederaan Neymar, Tuchel berkata: Saya harap kecederaannya tidak serius. Ia akan diketahui selepas ujian esok. ‘

Walaupun Neymar meninggalkan padang dengan cepat, PSG memenangi perlawanan dengan sepasang gol oleh Moyez Kin. Neymar telah menjaringkan enam gol dalam dua perlawanan musim ini. Dalam 10 hari akan datang, PSG akan bermain tiga perlawanan dalam 6 perlawanan liga satu menentang Nante dan Ren. Terdapat perlawanan menentang Leipzig di Liga Juara-Juara. Secara semula jadi, PSG berharap Neymar cepat pulih setelah tiga perlawanan ini.

Malay News
Sports Desk